Grafički dizajn

Grafički dizajn

Trebate dizajn vizualnog identiteta? Ili samo dizajn logotipa, vizitki, memoranduma i želite moderan dizajn svega toga? Na dobrom ste mjestu, javite se!

Kreativan dizajn vizualnog identiteta

Kreativan dizajn vizualnog identiteta

U vizualni identitet ubrajamo logotip, vizitke ili uredske materijale kao što su olovke, omotnice, rokovnici i sl. Sve to dizajniramo prema vašim smjernicama i u suradnji s vama kako bismo tvrtki dali pravi identitet. Dizajn vizualnog identiteta uključuje izradu dva prijedloga dizajna i dorade odabranog prijedloga do savršenstva.

Dizajn vizualnog identiteta
Web i grafički dizajn

Usluge grafičkog dizajna

UI dizajn

Dizajn vizualnog identiteta

Dizajn za tisak

Dizajn logotipa

Logo je prvo što klijenti upamte i po čemu će vaša tvrtka postati poznata, stoga valja birati moderna i suvremena rješenja! Dobar logo privlači klijente, a često o njemu ovisi i zainteresiranost klijenata za vaše usluge i proizvode. Logotip bi odmah trebao identificirati vašu tvrtku, prenijeti osnovnu poruku i svidjeti se klijentima.

Osim što je važno i potrebno da logo bude vizualno interesantan klijentima, važno je da i Vi prema njemu osjećate isto. Zatražite li dizajn logotipa, naši grafički dizajneri  će u suradnji s vama predložiti  tri idejna rješenja, a odabrani prijedlog logotipa možemo dodatno uređivati do savršenstva.

ELISA

UI dizajn

Kreativan dizajn korisničkog sučelja za web i mobilne aplikacije

Vrste grafičkog dizajna

Grafički dizajn je intelektualna, tehnička i kreativna aktivnost koja se bavi organizacijom i metodama prezentacije vizualnih rješenja.

U grafičkom dizajnu ima više toga od stvaranja nečega vizualno privlačnog. Ukratko, zbog brojnih varijacija grafičkog dizajna, dizajner mora posjedovati odgovarajuće vještine, znanje i softver da bi mogao stvoriti vizualno upečatljiv i kreativan dizajn.

U nastavku saznajte više o vrstama grafičkog dizajna i pogledajte neke od naših primjera iz portfelja, koje smo napravili za naše klijente.

Vrste grafičkog dizajna:

 • Dizajn reklame
 • Dizajn publikacije
 • Animacije (motion design)
 • Korporativni dizajn
 • UI dizajn
 • Web dizajn

Dizajn reklame

Marketing stručnjaci ne bi imali što raditi da nema grafičkih dizajnera! Mi, kreativci, odgovorni smo za te male stvari kao što su dizajn brošura ili vizualno privlačne reklamne kampanje. Grafički dizajn u industriji nekad je bio usmjeren najviše na tisak, dok sada veliki dio dizajna uključuje digitalne medije. Razumijevanje dizajna za tiskani i digitalni dizajn ključno je kako bi se zadovoljite potrebe i želje svakog klijenta.

U dizajn reklame ubrajamo:

 • Dizajn brošure
 • Grafike za društvene mreže
 • Predlošci za e-mail marketing
 • HTML5 banneri
 • Ilustracije
 • Infografike i dr.

Dizajn publikacije

Dizajn publikacije tradicionalno se odnosi na tiskani medij – kao što su knjige, časopisi, novine itd. Međutim, kao i mnoge druge podskupine grafičkog dizajna, tehnološki napredak doveo je do novih mogućnosti u dizajnu publikacija.

Dizajn digitalnih publikacija koristi tradicionalne elemente umjetnosti kao što su boja, tipografija i prostor, a primjenjuje se u dizajnu e-knjiga, biltenima e-pošte, časopisima i sl.

Dizajn animacije (Motion Design)

Ovaj prilično novi stil grafičkog dizajna postao je svestran stilski izbor mnogih dizajnera. Motion design stvara iluziju kretanja upotrebom dijelova grafičkih elemenata, odnosno stvara animacije. Primjere nalazimo na svim digitalnim platformama, a ovo je naš primjer dizajna GIF animacije za ELISA-u.

Korporativni dizajn

Vizualni identitet tvrtke ili brenda djeluje kao lice koje komunicira ton, osobnost i suštinu tvrtke. Grafički elementi kao što su boja, oblici i slike izazivaju određene osjećaje kod publike i diktiraju kako potrošač doživljava marku.

Održavanje dosljednosti brenda ključno je za korporativni dizajn, budući da potrošači reagiraju na prepoznatljive vizualne medije.

Dizajn korisničkog sučelja (UI dizajn)

Dizajn korisničkog sučelja (User interface) fokusira se na estetiku i stil korisničkog sučelja. Svaki vizualni element s kojim će korisnik potencijalno doći u kontakt mora biti promišljeno dizajniran kako bi se optimizirala upotrebljivost sučelja.

Primjer dizajna korisničkog sučelja možete vidjeti u bilo kojoj aplikaciji na mobitelu ili većoj web stranici, a naš primjer dizajna korisničkog sučelja mobilne i web aplikacije pogledajte ovdje: Dizajn mobilne i web aplikacije ELISA