Redizajn web stranice

Je li vrijeme za redizajn?

Vaša web stranica služi vam kao digitalna trgovina, showroom ili što god ste već s njom naumili. Ako ne izgleda lijepo, spora je ili nije prilagođena za mobitele, korisnici se na njoj ne će dugo zadržavati.

Zamislite da uđete u neku trgovinu sa policama, blagajnom i pultom iz ’95. godine u kojoj se prodaju fine stvari. Odmah te fine stvari nisu više toliko fine kad su smještene u nekoj staroj i ofucanoj trgovini. Isto je i sa web stranicama! Ako je prvo što korisnik vidi na stranici neka mutna slika proizvoda, vrijeme je za redizajn web stranice! Ali dobro, sve se da popraviti novim dizajnom web stranice.

Mnogi vlasnici web stranica još uvijek imaju one zastarjele web stranice, izrađene u HTML-u s malo šminke iz CSS-a, ali za današnje standarde i dizajn na koji smo navikli takve web stranice stvarno ne privlače nikoga.

Kad razgovaramo o dizajnu i izradi web stranice, mnogi klijenti s kojima se susrećem boje se da nisu dovoljno veliki za neke fancy web stranice ili čak da si ne mogu takvo što prištiti. To, naravno, nije istina.

Wordpress

Upoznajte WordPress i dizajnirate sami

WordPress je besplatna platforma za izradu web stranica, a nekima poznatija kao CMS, odnosno Content Managment System i omogućuje vlasnicima web stranica jednostavno kreiranje sadržaja.

Zašto je WordPress dobar?

1. Jednostavno uređivanje sadržaja

Ako imate blog koji ste zanemarili jer vam je prekompliciran ili još gore, ako nemate blog uopće, redizajn u WordPressu rješiti će i taj problem. WordPress svojom jednostavnošću omogućuje uz mrvicu truda odlične rezultate. Jednostavan unos novih postova ili stranica, a za one s malo više volje tu su i mnogobrojni alati kojima možete lijepo urediti dodani sadržaj, dizajnirati kao profić!

2. Redovita ažuriranja zbog sigurnosti i zaštite

Automatska ažuriranja wordpress sustava i njegovih dodataka ulijeva povjerenje da je vaša stranica uvijek ažurirana (ako to tako postavite). Za razliku od drugih CMS sustava, o ovim stvarima umjesto vas brine sustav. Savršeno!

3. WordPress je open source

“Open Source” jednostavno znači da web developeri mogu pridonijeti WordPress-u vlastitim idejama, odnosno dodatcima, temema i nadogradnjama. Zašto je to vama bitno? Sustav se kontinuirano usavršava i postaje bolji, a nove funkcije sustava ne koštaju vas ni lipe.

4. WordPress i SEO su prijatelji u stvarnom svijetu

SEO ili Search Engine Optimization, ili optimizacija za tražilice po naški, ima za cilj vašu web stranicu učiniti vidljivijom za tražilice poput Google-a, Bing-a ili Yahoo-a. Čim je stranica vidljivija tražilicama, bit će dostupnija i korisnicima koji traže uslugu ili proizvod koji im je tražilica ponudila na temelju informacija dobivenih s vaše web stranice.

5. WordPress ima staža

WordPress pliva u poznatim vodama. Web dizajneri koriste se njime već više od 15 godina. Iako nije savršen, prilično je dobro napravljen i funkcionira bez problema.