Platforme za internet trgovinu

Magento ili Woocommerce web shop – što odabrati?

Iako se mnogi ljudi još uvijek ustručavaju prodavati svoje proizvode putem interneta, to je u današnje vrijeme neizostavan dio uspješnog poslovanja. Imati web shop uz fizičku trgovinu je važno zato što vam omogućuje da se vaša roba prodaje 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što je nevjerojatna prednost u odnosu na fizičke trgovine koja imaju ograničeno radno vrijeme. Osim toga, Internet trgovina omogućuje vašim kupcima da naruče proizvode sa bilo kojeg mjesta na svijetu, što može biti odličan način da proširite posao i steknete nove kupce izvan granica Hrvatske. Na sreću, izbor platformi je velik, a u ovoj objavi ćemo usporediti dva najčešće korištena CMS sustava: Woocommerce web shop i Magento.

CMS sustavi i/ili platforme za internet trgovinu

Kako biste započeli prodaju svojih proizvoda preko interneta, prvo trebate izradu web shopa. Postoje različiti CMS sustavi koji se mogu koristiti za izradu web trgovine, kao što su WordPress (Woocommerce), Magento, Shopify, Prestashop i drugi. Odabir odgovarajućeg CMS sustava ovisi o vašim potrebama i o tome koliko ste spremni uložiti u izradu i održavanje web trgovine.

Tražite stručnjaka za izradu internet trgovine?

Naša usluga izrade internet trgovine uključuje ERP sustav za potpuno online poslovanje

Popularne platforme za internet trgovinu

Platforma za internet trgovinu - WordPress - Woocommerce

Woocommerce web shop – WordPress

Ako ste u potrazi za pouzdanom i funkcionalnom platformom za izradu web shopa, Woocommerce web shop bi mogao biti pravi izbor za vas. Woocommerce je dodatak za WordPress koji omogućuje izradu profesionalnog web shopa kojim će biti lako plasirati proizvode, ali i samostalno upravljati. U nastavku ćemo detaljnije proučiti neke od glavnih prednosti Woocommerce-a i ponuditi neke korisne informacije, kako bismo vam olakšali odluku o odabiru prave platforme za izradu web shopa.

Ova platforma vam omogućuje lako dodavanje proizvoda i njihovo kategoriziranje, kao i opcije plaćanja i dostave. Također, Woocommerce vam pruža mogućnost analiziranja prodaje i praćenje financija, što vam pomaže u planiranju i unapređenju poslovanja.

Nadalje, Woocommerce se može prilagoditi vašim potrebama i preferencijama s pomoću različitih dodataka i tema. Svestran je i koristan alat za izradu web trgovine, sa mnogo mogućnosti za prilagodbu i optimizaciju.

Prednosti Woocommerce web shopa

Jednostavno dodavanje i kategoriziranje proizvoda

Woocommerce omogućuje lako dodavanje novih proizvoda na web shop i njihovo kategoriziranje prema vašim potrebama. To vam pomaže da vašu ponudu učinite preglednom i lako dostupnom za kupce.

Opcije plaćanja i dostave

Woocommerce web shop pruža širok izbor opcija plaćanja i dostave, uključujući gotovinu, kreditne kartice, PayPal i druge.

Analiza prodaje i praćenje financija

Woocommerce web shop je lako integrirati s Google Analyticsom tako da se podaci o transakcijama i prodajama mogu prikupiti i analizirati pomoću Google Analyticsa, što vam pomaže u razumijevanju potreba kupaca i njihovom ponašanju na web stranici.

Prilagodljivost pomoću dodataka i tema

Woocommerce se može prilagoditi vašim potrebama i preferencijama s pomoću brojnih dodataka kojima je moguće dodati gotovo sve potrebne funkcionalnosti web shopa.

Jeste li znali da Woocommerce web shop možete pretvoriti u mobilnu aplikaciju? Saznajte više ovdje: Woocommerce web shop mobilna aplikacija – AppMySite

Je li Woocommerce web shop dobar za SEO?

Woocommerce web web shop pruža sve mogućnosti za kvalitetnu SEO optimizaciju web trgovine.

Woocommerce omogućuje lako dodavanje meta opisa i naslova za svaki proizvod, što pomaže pretraživačima da bolje razumiju vašu ponudu i stranicu bolje pozicioniraju u rezultatima pretraživanja. Također, lako je dodati alt tekstove slikama, što pomaže pretraživačima da bolje razumiju vaše proizvode i poveća šanse za više posjeta.

Woocommerce omogućuje i lako kreiranje prilagođenih URL-ova za svaki proizvod i kategoriju, što pomaže pri indeksiranju vašeg web shopa i povećanju pozicije u pretraživačima.

Je li Woocommerce web shop dobar izbor za izradu web shopa

Woocommerce je dobar izbor za male i srednje velike poslovne subjekte, kao i za korisnike s malo ili nimalo iskustva s web shopom jer je jednostavan za korištenje i održavanje te ima mnoge funkcionalnosti i značajke koje pomažu u vođenju web shopa.

Koje su mane Woocommerce web shopa

Kao i svaki drugi WordPress dodatak i Woocommerce ima neke nedostatke koje bi trebalo uzeti u obzir prilikom odluke o izboru alata za izradu web trgovine, a to su:

  • Troškovi
    • Woocommerce je besplatan, ali njegovi dodaci uglavnom nisu. Ako želite koristiti sve njegove funkcionalnosti i dodatke, morat ćete ih platiti, a najčešće se radi o godišnjim pretplatama.
  • Ograničenja u prilagodbi dizajna
    • Woocommerce ima određena ograničenja u prilagodbi dizajna, ovisno o tome koju temu i dodatke koristite. Ako želite napraviti nešto u dizajnu što nije podržano u Woocommerceu, možda ćete trebati pomoć stručnjaka. Govorimo uglavnom o izgledu odnosno rasporedu elemenata web shopa.

Ukratko, Woocommerce web trgovina ima neke nedostatke u pogledu troškova i ograničenja u prilagodbi dizajna, ali ako ste svjesni tih nedostataka i spremni ih premostiti, Woocommerce web shop bit će dobar izbor.

Kakvu podršku ima Woocommerce

Woocommerce ima svoju zajednicu koja pruža podršku za korištenje. Možete pronaći dokumente i vodiče na woocommerce.com i drugim online zajednicama koji će vam pomoći da se snađete u Woocommerce web shopu. Također, postoji mnogo stručnjaka za Woocommerce koji pružaju usluge pomoći i podrške, bilo da se radi o održavanju ili razvoju Woocomemrce web trgovine.

WordPress također ima široku podršku, sa mnogim dokumentima i vodičima. Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema s WordPressom ili Woocommerce-om, sigurno ćete pronaći pomoć i podršku u online zajednicama ili od stručnjaka, a korisne savjete i upute za WordPress možete pronaći i u našem blogu.

Tražite stručnjaka za izradu internet trgovine?

Naša usluga izrade internet trgovine uključuje ERP sustav za potpuno online poslovanje

Platforma za izradu internet trgovine - Magento

Magento web shop

Magento je popularna platforma koja se koristi za izradu web shopa. To je fleksibilna i moćna platforma koja pruža mnoge mogućnosti za korisnike, poput opcija za upravljanje proizvodima, narudžbama, popustima i pogodnostima za kupce. Magento web trgovine obično imaju atraktivan i moderan dizajn te nude širok raspon proizvoda i usluga za kupce.

Magento je dobar izbor za web trgovinu i jedna je od najpopularnijih platformi za web trgovina na svijetu, a nudi mnoge mogućnosti za korisnike. Na primjer, širok izbor tema i dodataka koji pomažu u prilagođavanju web shopa potrebama klijenata. Sve u svemu, Magento web shop je dobar izbor jer je moćan i fleksibilan te pruža mnoge mogućnosti, ali ima i nekih negativnih strana. U nastavku saznaje više o Magento web shopu koje bi vam mogle pomoći u odabiru prave platforme za izradu internet trgovine.

Magento internet trgovina

Je li Magento web shop dobar za SEO?

Magento je dobra platforma za SEO. To je fleksibilna platforma koja omogućuje korisnicima prilagođavanje i optimizaciju web trgovine za pretraživače poput Googlea. Ima mnoge mogućnosti za upravljanje meta opisima i naslovima stranica, a osim toga, Magento ima mnoge dodatke i alate koji mogu pomoći u optimizaciji web trgovine za tražilice.

Je li Magento web shop dobra opcija za male trgovce?

Magento web shop je dobar za poduzetnike koji imaju srednje do velike trgovine s širokim asortimanom proizvoda i usluga. Međutim, nije tako jednostavan za korištenje, pa bi manjim trgovinama bilo bolje koristiti jednostavnije platforme za Internet trgovinu. Također, izrada Magento web trgovine može biti skupa, kao i održavanje, stoga Magento web shop nije najbolji izbor za male i srednje trgovine s ograničenim budžetima.

Koje su mane Magento web shopa?

Iako Magento ima mnoge prednosti, postoje i neki nedostaci koje treba imati na umu pri odabiru platforme za web trgovinu.

Jedan od glavnih nedostataka Magento web trgovine je da je previše kompleksan za korištenje neiskusnim web trgovcima. Zbog svoje fleksibilnosti i mogućnosti, Magento je početnicima težak za korištenje u odnosu na neke druge platforme za web shop, a može biti jako skup, posebno ako želite koristiti napredne funkcije i dodatke.

Magento web shop

Kakvu podršku ima Magento?

Magento community je zajednica koja okuplja korisnike i ljubitelje Magento platforme gdje možemo razmjenjivati informacije, savjete i iskustva o korištenju Magento platforme. Magento community također organizira razne događaje, poput konferencija i meetupa, gdje se korisnici mogu susresti i razmjenjivati ideje o korištenju Magento platforme. Osim toga, Magento community ima online forum gdje korisnici mogu postavljati pitanja, dijeliti savjete i razmjenjivati informacije s drugim korisnicima.

Tražite stručnjaka za izradu internet trgovine?

Naša usluga izrade internet trgovine uključuje ERP sustav za potpuno online poslovanje

Najbolje alternative Magento ili Woocommerce web shopovima

Postoje i druge platforme za izradu web trgovina, poput Shopifya, Bigcommercea, Prestashopa itd., koji se također mogu razmotriti ako tražite alternativu Magento ili Woocommerce web shopu.

Shopify

Shopify

Shopify je platforma za Internet trgovinu koja omogućuje ljudima laku i brzu izradu Internet trgovine. Ima mnoge prednosti, mnoštvo tema za Internet trgovine, omogućuje integraciju s raznim platnim sustavima i mogućnost korištenja mobilne aplikacije za upravljanje trgovinom.

Jedna od glavnih prednosti Shopifyja je njegova jednostavnost. Mnoge druge platforme za Internet trgovinu mogu biti komplicirane za korištenje, posebno ako nemate ni malo iskustva s Internet trgovinom. Shopify je dizajniran da bude jednostavan za uporabu, tako da se možete brzo i lako snaći i početi prodavati.

Druga velika prednost Shopifyja je njegova sigurnost. Platforma koristi najnovije tehnologije za zaštitu internet trgovine i podataka vaših kupaca. Također, Shopify ima izvrsnu podršku za svoje korisnike, uključujući i pomoć pri rješavanju sigurnosnih pitanja.

Shopify također nudi širok spektar alata za marketing i optimizaciju internet trgovine. Možete lako pratiti statistiku, kao i koristiti alate za SEO i druge vrste marketinga za povećanje prometa i prodaje.

BigCommerce platforma za izradu web shopa

BigCommerce

BigCommerce je platforma za izradu web trgovina, koja također pruža mnoge mogućnosti prilagodbe i integracije. Pruža mnoštvo alata i mogućnosti za upravljanje proizvodima, narudžbama i kupcima, omogućujući tvrtkama da se fokusiraju na prodaju. Također nudi integracije s popularnim platformama za društvene mreže i marketinške alate kako bi se olakšalo plasiranje proizvoda i povećala prodaja.

Tražite stručnjaka za izradu internet trgovine?

Naša usluga izrade internet trgovine uključuje ERP sustav za potpuno online poslovanje