Internet trgovina vaša je druga poslovna adresa

Prevođenje internet trgovine

Recimo da ste vlasnik/ca neke trgovine u Zagrebu. Uz fizičku trgovinu imate i web shop koji ste optimizirali za lokalna pretraživanja i dobro vam ide… Nikad nije rano, ali ni kasno da vam krene još bolje! Da biste proizvode iz web shop-a prodavali i izvan granica države, potencijalnim kupcima na tržištu trebate se obratiti na njihovom jeziku. To je samo jedan razlog za prijevod Internet trgovine.  U ovoj objavi navest ćemo još nekoliko razloga za prevođenje web stranice, a odmah ćemo sugerirati stručni prijevod web stranice.

Angažirajte stručnog prevoditelja za prevođenje Internet trgovine

Automatsko prevođenje web stranice o kojem smo pisali u jednoj od ranijih objava dobro je za SEO i može povećati vidljivost web stranice u rezultatima pretraživanja, ali vrlo često automatski prijevod nije dobar. Može se razumjeti, ali nezgrapno je posložen i zato besmislen. I samo zbog toga prijevod web stranice mora obaviti čovjek, stručni prevoditelj koji će u prijevodu očuvati izvorni smisao teksta. Također, često je potrebno i poznavati terminologiju i specifične izraze koji se mogu pronaći, primjerice u opisima nekih proizvoda. Kvalitetno preveden sadržaj web stranice kupac će jasno razumjeti i dobro se informirati o proizvodu te lakše odlučiti na kupnju.

Statistika je pokazala da upravo one Internet trgovine koje svoje proizvode ili usluge nude na stranim jezicima imaju veći broj posjetitelja i kupaca, u odnosu na one bez prevoda.

Prevođenje internet trgovine - Prevođenje web stranice

Tražite stručnog prevoditelja za web?

Pošalji upit

Proširite mrežu kupaca izvan granica prijevodom web stranice

Kad s web shopom uspješno poslujete na svom lokalnom području, prevođenje internet trgovine sljedeći je korak da biste se proširili na globalno tržište.

Izvan granice čeka vas višejezično tržište s jako velikom konkurencijom. Ne želimo vas uplašiti, samo ističemo da je kvalitetan prevod teksta iznimno važan za uspjeh Internet trgovine, kao i dizajn weba, performanse stranice i sl.

Ciljanje na globalno tržište izvrstan je način za održavanje rasta tvrtke i veću prepoznatljivost brenda.

Osim velike konkurencije, čeka vas i ogromno tržište na kojem sigurno ima mjesta i za vas. Krenete li na to tržište s planom, koji bi trebao uključivati i stručni prijevod web stranice, gotovo sigurno vas čeka i uspjeh.

Prevedena Internet trgovina ima prednost pred stranicama vaše konkurencije

internet trgovina - globalno tržište

Ponekad kvaliteta proizvoda vaše konkurencije nadmaši nedostatak prijevoda na njihovim Internet stranicama i proizvod ipak probije svoj put do stranih kupaca. No, prevedete li svoju Internet trgovinu na jezik države čije tržište ciljate, vi ćete biti u velikoj prednosti. Uz dobru SEO optimizaciju, vrlo brzo!

Većina drugih stranica koje su već zauzele svoje mjesto na webu, imaju preveden sadržaj. Da biste im se približili pri vrhu u rezultatima pretraživanja trebali biste prevesti svoju web stranicu – ASAP! ?

Na koje jezike prevesti Internet trgovinu?

Što god statistika pokazala, jedno je sigurno: ne laže! Pregledajte statistiku Google Analyticsa i Google Search Consolea i saznajte odakle dolazi većina posjetitelja, narudžbi proizvoda i sl. Obratite pozornost na vrijeme koje strani posjetitelji provode na vašoj stranici. Pretvaraju li se oni u kupce ili odlaze? Odgovor na ovo pitanje i statistika mogu vam pomoći da pronađete novo tržište koje trebate ciljati i dosegnuti prevođenjem internet trgovine na jezik tog tržišta.