Važnost prevođenja web stranica

Usluga prevođenja korisna je u širokom rasponu situacija. Međunarodna poduzeća trebaju prevoditelje za prijevod marketinških materijala, ugovora, priručnika i drugih dokumenata. Kako sve više ljudi koristi Internet i postavlja web stranice bogate sadržajem, sve je veća potreba za prevođenjem web stranica. Pogotovo ako se radi o web shop-u ili web stranici kojoj je cilj dosegnuti klijente iz nekog drugog govornog područja. Upravo prevođenje web stranica otvara put prema novim klijentima i novim poslovnim prilikama, zato ne biste trebali čekati.

Prevođenje web stranica

Višejezična web stranica daje bolje rezultate

Korisnici interneta radije posjećuju web stranice koje nude puno korisnih informacija, jer im takve omogućuju da saznaju više o onome što ih zanima. Ako pretražuju neki proizvod, uz pomoć informacija s interneta lakše će se odlučiti na kupnju. Ako vaša stranica ima obilje podataka korisnih za vaše kupce, prirodno će generirati veću količinu prometa. Međutim, ako je sadržaj na vašoj web stranici napisan samo na hrvatskom jeziku, privući ćete samo ljude koji ga mogu razumjeti.

Milijarde korisnika komuniciraju na drugim jezicima, od španjolskog do kineskog. Njih nećete moći dosegnuti, ako je sadržaj vaše stranice napisan na samo jednom jeziku. Moguće je da će neki govornici stranog jezika naići na vašu web stranicu, ali ne će se dugo zadržati ili kupiti vaš proizvod, ako ne razumiju pročitati što piše.

Dosegnite milijune drugih korisnika prevođenjem web stranice

Prevođenje web stranice jedini je način da svoj proizvod ili uslugu plasirate izvan granica naše države. Ako ste spremni uložiti vrijeme i novac za prevođenje web stranice na drugi jezik, moći ćete dosegnuti milijune novih potencijalnih kupaca. Na primjer, trenutno u Kini ima blizu 500 milijuna korisnika Interneta, a vi možete dramatično proširiti potencijal svog internetskog poslovanja prevođenjem web stranice na kineski.

Svoj brend možete učiniti globalno privlačnijim prevođenjem web stranice na više jezika, kao što su španjolski, francuski, portugalski, njemački, japanski ili drugi. Najbolje je odabrati jezike koji se koriste u zemljama gdje namjeravate ponuditi svoj proizvod.

Profesionalno prevođenje web stranica

Prednost profesionalnog prevođenja web stranica je što može poboljšati SEO. Kada prevedete stranicu na drugi jezik, na nju ćete dodati duplo više sadržaja. Ako ga prevedete na deset različitih jezika, vaša će web stranica biti deset puta bogatija sadržajem nego prije.

Jedno što morate znati jest da tražilice favoriziraju web stranice koje sadrže velike količine korisnog sadržaja, a one će vašoj stranici dati viši rang u rezultatima pretraživanja. Vidjet ćete kako se vaša stranica uspinje na ljestvici pretraživača svaki put kada prevedete svoj sadržaj na još jedan jezik. Povećanom vidljivošću na tražilicama dobit ćete više domaćih i stranih posjetitelja.

Povezane objave