Redizajn web stranice Đina usluge

Detalji projekta

Kategorija:

Autor:

Novi dizajn stranice đina-usluge.hr

Web stranica đina-usluge.hr napravljena je 2016. godine, a u 2021. došlo je vrijeme za redizajn web stranice, reviziju SEO optimizacije i poboljšanje performansi. Stranica je već od 2016. godine uredno održavana i optimizirana što ju je pozicioniralo na dosta visokom prosječnom 8. mjestu u rezultatima pretraživanja u Hrvatskoj. Boljim performansama i novim dizajnom, cilj je posjetiteljima osigurati bolje korisničko iskustvo, a time i bolji promet tvrtke.

Redizajn web stranice

Stranica đina-usluge.hr napravljena je 2016. godine pa je dizajn do 2021. malo zastario. Pet godina nije tako mnogo vremena i ne može se reći da je stranica postala staromodna, ali kroz vrijeme nakupilo se dosta prostora za poboljšanja.

Dizajn stranice đina-usluge.hr sada je mnogo čišći i uredniji nego prije. Sadržaj je ugodniji za čitanje jer pozadina stranice nije potpuno bijela. Kontrast između teksta i pozadine je manji, što omogućava dulje i ugodnije čitanje.

Osim pozadinske boje, redizajn je posebno uočljiv u zaglavlju stranice gdje smo stvorili više prostora za logotip. Desno od njega pozicionirali smo navigacijsku traku s poveznicama na društvene mreže i kontakte. Redizajn je uočljiv i u podnožju stranice koji sada ima samo logotip tvrtke, malo teksta, kontakte i poveznicu na Google karte, odnosno lokaciju tvrtke.

Redizajnom smo obuhvatili i većinu drugih elemenata stranice poput bočne trake koja je ostala ljepljiva dok se sadržaj pomiče gore – dolje.

Revizija SEO optimizacije

Od samog početka stranica je potpuno optimizirana za tražilice. Postigla je visoko prosječno 8. mjesto u rezultatima pretraživanja u Hrvatskoj, a prosječna pozicija stranice svih pretraživanja je na 12. mjestu, što je izuzetno dobar rezultat.

S vremenom se u blogu nakupljaju objave koje više ne pružaju točne informacije. Zato smo uz redizajn obavili i reviziju SEO optimizacije. To znači da smo obrisali objave koje više ne sadrže točne informacije te popravili problem s kanibalizacijom ključnih riječi. Kao i u svakom drugom blogu koji je redovito osvježen novim sadržajem i ovdje se našlo dosta objava sa sličnom ili istom temom koje je trebalo preusmjeriti ili spojiti u jednu objavu kako bismo zadržali visoku poziciju u tražilicama i čak je malo poboljšali.

SEO za lokalna pretraživanja

Osim revizije SEO optimizacije postojećih objava i stranica, odradili smo i SEO optimizaciju za lokalna pretraživanja. Iako je optimizacija bila dobra i tvrtki donijela klijente iz cijele Hrvatske pa čak i susjednih zemalja, želja klijenta bila je da stranica bude vidljivija u pretraživanjima knjigovodstvenih usluga u Zagrebu.

I to smo također uspješno odradili pa je sada stranica za upite vezane za knjigovodstvo rangirana na prosječno trećem mjestu u tražilicama, odnosno podigla se za četiri mjesta.

Redizajn web stranice za bolje performanse

Nakon pet godina rada na stranici, sitnih izmjena, ispravaka i popravaka, uvijek se može potkrasti neka greška koja će negativno utjecati na performanse web stranice. Optimizacija kôda stranice zato je nužna da bi se poboljšale performanse stranice.

I uspjeli smo! Uspješno smo riješili sve probleme na stranici koji su otežavali učitavanje što je posebno važno sada kada je Google ažurirao svoj algoritam koji brzinu web stranice vrednuje mnogo više nego prije. Ranije se ova stranica učitavala za prosječno dvije sekunde, što smo sada uspjeli smanjiti na manje od jedne sekunde.

Zaključak

Revizijom SEO optimizacije i poboljšanjima u SEO optimizaciji te optimizacijom kôda očekujemo još bolju poziciju u tražilicama. Novi i intuitivniji dizajn uz sve to bi trebao i dulje zadržati posjetitelje na stranici pa bi ukupan rezultat redizajna web stranice trebao biti izvrstan.

Dizajn web stranice đina-usluge.hr:

Dizajn web stranice đina-usluge.hr