HZOŠ - Hrvatska zajednica osnovnih škola

Detalji projekta

Kategorija:

Adresa:

hzos.hr

Autor:

Hrvatska zajednica osnovnih škola

Dizajn i izrada web stranice Hrvatske zajednice osnovnih škola

HZOŠ - Hrvatska zajednica osnovnih škola

HZOŠ

Hrvatska zajednica osnovnih škola

Najvažniji detalji o web stranici hzos.hr:

Izgled web stranice na mobitelu
Izgled web stranice na mobitelu

Ograničeni pristup sadržaju

Web stranica Hrvatske zajednice osnovnih škola prvenstveno je namijenjena članovima HZOŠ-a, stoga je sadržaj ograničen za neprijavljene korisnike. Članovi zajednice na ovoj stranici mogu pronaći informacije o propisima u školi, ogledne primjerke akata, tumačenja propisa i još mnogo toga, a da bi pristupili sadržaju potrebna je prijava.

Web stranica je napravljena u WordPressu i željeli smo izbjeći standardni izgled WP stranice za prijavu. Zato smo napravili prilagođenu stranicu za prijavu korisnika, koja odgovara dizajnu. Uočljiv gumb za prijavu i odjavu korisnika smješten je u zaglavlju stranice uz navigaciju i druge CTA gumbe za upućivanje poziva ili slanje elektroničke pošte. Na mobilnim uređajima gumbi su smješteni u glavnom izborniku do kojeg se dolazi klikom na hamburger ikonu, osim na naslovnici. Na početnoj stranici zajednice, gumbi su smješteni i u plavoj traci odmah ispod headera.

Poboljšano korisničko iskustvo

Stara stranica Hrvatske zajednice osnovnih škola imala je nekoliko mana u korisničkom iskustvu. Velika količina sadržaja bila je ispisana u dugačkim i nepreglednim tablicama, a čitanje teksta dodatno je otežavala pozadinska slika. Te i sve ostale manjkavosti potrudili smo se ispraviti.

S obzirom na količinu sadržaja, prilikom dizajniranja i izrade ove stranice posebnu pažnju posvetili smo pozitivnom korisničkom iskustvu, kako bi korisnici brzo i lako pronašli informacije koje HZOŠ pruža svojim članovima. Sadržaj iz tablica smo podijelili na zasebne stranice i postavili tražilicu koja omogućuje jednostavno pretraživanje datoteka i drugih informacijama na stranici.

Moderan i responzivan dizajn

Novi dizajn web stranice HZOŠ u fokus stavlja sadržaj. Većina stranica ima čistu svijetlo plavu pozadinu čime smo olakšali čitanje, a boje smo koristili za naglašavanje CTA gumba, odvajanje sekcija na stranici i sl.

Sadržaj na stranicama je pravilno strukturiran i raspoređen, te potpuno prilagođen za mobilne uređaje, tablete i desktop. Korištenje web stranice je lako i jednostavno na bilo kojoj veličini ekrana.