Dizajn mobilne i web aplikacije ELISA

Detalji projekta

Kategorija:

Autor:

Dizajn mobilne i web aplikacije ELISA – Sve o najboljem projektu na kojem smo radili

Dizajn mobilne i web aplikacije ELISA – Sve o najboljem projektu na kojem smo radili

Ako pogledate naše radove iz portfelja, primijetit ćete da ne pišemo mnogo o projektima na kojima radimo. Međutim, „projekt ELISA“ na kojem smo intenzivno radili posljednjih 9 mjeseci, a nastavljamo i dalje, drugačiji je od svih projekata do sada i zaslužuje svoju objavu.

Sve je počelo u prvim mjesecima postojanja obrta h1 design, krajem 2018. godine kada je klijent poslao upit za redizajn logotipa svoje tvrtke „Plane Simple“ i dizajn Logbooka pod nazivom „AIRCRAFT MAINTENANCE ENGINEER’S LOGBOOK“.

 • Glavni izbornik aplikacije
 • Izbornik Logbook-a
 • New Task stranica
 • Izbornik Logbook-a - dark mode
 • New Task stranica - dark mode
 • Glavni izbornik aplikacije - dark mode

Kako smo počeli stvarati ELISA-u

Redizajn logotipa tvrtke Plane Simple bio je pun pogodak. Napravili smo savršen redizajn na temelju starog dizajna i postavili dobre temelje vizualnog identiteta. Nastavili smo raditi na dizajnu Logbooka i sve je išlo po planu dok Tomislav nije dobio ideju.

Tko je Tomislav?

Tomislav je glava cijelog projekta i zaslužuje ogroman komad teksta u ovoj objavi, ali dobit će samo paragraf ili dva jer objava nije o njemu. Sorry Tomislave, drugi put! ?

On je vlasnik tvrtke Plane Simple, aviomehaničar i instruktor, a radi u hangarima i popravlja avione. Da, zanimljiv posao. Odlučio je proširiti ponudu svoje tvrtke i dodatno zaraditi prodajom svog Logbooka na kojem smo radili u trenutku njegovog prosvjetljenja, kada je shvatio da sve to što smo dizajnirali „za papir“, treba pretvoriti u mobilnu i web aplikaciju – ELISA.

Tako je Tomislavova ideja pokvarila sve planove, ali je pokrenula i lavinu odličnih ideja iz kojih je stvorena – ELISA.

 • Dizajn mobilne i web aplikacije - ELISA
 • Dizajn mobilne i web aplikacije - ELISA
 • Dizajn mobilne i web aplikacije - ELISA
 • Dizajn mobilne i web aplikacije - ELISA
 • Dizajn mobilne i web aplikacije - ELISA
 • Dizajn mobilne i web aplikacije - ELISA

Što je ELISA?

ELISA je skraćenica od Experience Logging and Interface Software for Aviation, a mobilna i web aplikacija namijenjena je aviomehaničarima, instruktorima i tvrtkama za novačenje i obuku. Važno je reći i da je ovo prva i jedina aplikacija ove vrste u cijelom svijetu.

Kome je ELISA namijenjena i što nudi svojim korisnicima?

Aplikacija omogućuje aviomehaničarima jednostavan i brz unos obavljenih zadataka na zrakoplovu čemu je trebao služiti onaj klasični Logbook s kojim je sve počelo. ELISA ima i mnoge druge funkcije koje aplikaciju čine izuzetno korisnom aviomehaničarima, ali i tvrtkama koje imaju stalnu potrebu za novačenjem radnika poput Tomislava.

Mobilna i web aplikacija ELISA, ovisno o vrsti korisnika, nudi različite funkcije. Za aviomehaničare najvažniji su moduli AME Logbook, Job Board i Regulatory Training.

AME Logbook

Aircraft Maintenance Engineer Logbook digitalni je oblik onog famoznog Logbooka s početka priče. Služi aviomehaničarima za upisivanje zadataka na avionu, odnosno evidentiranje svog iskustva na određenim tipovima aviona.

Job Board

Job Board je vrlo koristan modul koji sadrži oglase za posao. Korisniku olakšava prijavu za posao jer aplikacija automatski generira Experience Summary dokument kojim se dokazuje iskustvo na tipu aviona za kojeg se mehaničar traži. Prijavi za posao automatski se dodaju i certifikati koje mehaničar posjeduje, a bez njih nije moguće podnijeti prijavu za posao što olakšava rad tvrtkama za novačenje koje obično dobivaju prijave mehaničara koji ne zadovoljavaju uvjete natječaja.

Time ELISA uvodi red i olakšava postupak zapošljavanja svim sudionicima i štedi gomilu vremena po čemu je ELISA već sada vrlo dobro poznata brojnim agencijama za zapošljavanje u Europi, ali i drugim kontinentima.

Regulatory Training

Periodično, svaki mehaničar ili instruktor mora proći obuku. Bilo da je riječ o obuci za EWIS, HF ili FTS, ELISA sve ima u Regulatory Training modulu. Položeni test automatski generira certifikat koji se pohranjuje u bazi podataka, a aplikacija ga koristi za buduće prijave na posao i druge funkcije.

Mehaničarima se često dogodi da im certifikat istekne, ali s aplikacijom ELISA zaborav je stvar prošlosti. Obavijesti aplikacije na vrijeme će upozoriti korisnika o isteku certifikata koji će on moći obnoviti unutar aplikacije, na mobitelu ili računalu.

ELISA za kompanije

Za velike korisnike odnosno kompanije, ELISA nudi brojne funkcije od kojih su najvažnije Quality management, Recruitment i Training moduli. Tim modulima, ELISA je doista uvela red u organizaciju tvrtki koje sada imaju izvrstan alat za optimizaciju svog poslovanja.

Dizajn mobilne i web aplikacije

Što smo napravili za ELISA-u?

Iako cijeli projekt traje mnogo duže, najviše posla obavili smo u posljednjih devet mjeseci, a bili smo zaduženi za UI dizajn mobilne i web aplikacije. Surađivali smo s nevjerojatno dobrim programerom Arminom Alagićem iz Dwizards agencije, koji je cijelu Tomislavovu ideju i naš dizajn aplikacije pretvorio u kôd.

Dizajn aplikacije uključuje i dizajn ikona, ali i dokumenata koje aplikacija generira poput certifikata, Logbook Export-a ili Experience Summary-a. Sve to bolje je prikazati brojčano!

Za “ELISA” mobilnu i web aplikaciju dizajnirali smo:
0
stranica aplikacije
0
modula aplikacije
0
ikona korisničkog sučelja
0
dokumenata
0
certifikata
0
stranica za Training