Pišite blog i dobro se rangirajte u rezultatima pretraživanja

Kako dospjeti na prvo mjesto/stranicu u rezultatima pretraživanja

 

Ako još nemate web stranicu, možda čete se suočiti s problemom kako dospjeti na prvo mjesto u rezultatima pretraživanja. Jedan od načina koji uvijek preporučamo je rad na web stranici. Pisanje bloga odličan je način da potencijalne kupce svojih proizvoda informirate o svojim proizvodima opisujući ih u objavama. Te objave kasnije dijelite na društvenim mrežama i aktivno promovirate svoje proizvode. Tako na svoju web stranicu privlačite posjetitelje što će Google s vremenom nagraditi. Ako pritom u objavu umetnete i banner ili sliku proizvoda, slučajnog posjetitelja možete pretvoriti u kupca.

 

Pisanje objava za blog

 

Pisanje objava za blog nije sve što trebate činiti.

 

Stranice trebaju biti optimizirane za tražilice kao i objave. To će u Vašem budućem radu, jednom kad završimo s izradom stranice, biti lako. Mi koristimo najbolje alate za SEO optimizaciju web stranice što uključuje i PRO verziju plugina za SEO optimizaciju – Yoast SEO. Vaša WordPress web stranica biti će spremna za svaki izazov!

 

Pisanje objava za blog dobro je za svaku web stranicu. Bila to mala stranica s naslovnicom i jednom uslugom ili webshop sa 100 000 proizvoda, svejedno je. Blog će definitivno pomoći u postizanju dobre pozicije u rezultatima pretraživanja.

 

Što je još važno osim pisanja objava?

 

Ubrzajte učitavanje web stranice

 

U svibnju 2021. dolazi nam ažuriranje Googleovog algoritma koji će rangirati web stranice po još strožim kriterijima, a među njima je i brzina web stranice. Ne bude li stranica dobro optimizirana i pripremljena za strože kriterije rangiranja, mogla bi izgubiti svoju poziciju.

 

Rezultat optimizacije stranice našeg klijenta - Page Speed Score
Rezultat optimizacije stranice našeg klijenta – Page Speed Score

 

Ako se vaša web stranica ili blog sporo učitava vjerojatno će oko 90% korisnika napustiti stranicu. Želite li to izbjeći, preporučamo WP Rocket plugin. Ovaj plugin je također jedan od alata koje koristimo i isporučujemo instaliranog u gotovoj web stranici.

 

Napišite kvalitetan sadržaj

 

Ne morate biti SEO stručnjak da bi vaše objave za blog imale dobre performanse. Uz SEO optimizaciju važna je i kvaliteta sadržaja. Ako napišete prekratak ili teško razumljiv tekst za objavu, nema optimizacije koja će takvu objavu učini dobrom. Tekst mora biti jasan, a po mogućnosti i lektoriran ili dobro preveden. Ako se radi o tekstovima koji bi kupce trebali navesti na kupnju ili na slanje upita, onda te poruke moraju biti i prenesene na ispravan način.

 

Postavite svoje oglase u blog

 

Unutar teksta umetnite banner ili sliku te dodajte poveznicu na proizvod ili uslugu. Proizvod koji umetnete može, ali i ne mora uvijek biti povezan s temom objave. Lijepim dizajnom bannera sigurno čete ponekad i namamiti pokojeg novog kupca.

 

https://www.h1-design.hr/kako-postici-vecu-vidljivost-web-stranice-u-pretrazivanju/

 

Povezane objave