Odlučili ste se za izradu web stranice u WordPressu jer će izrada na nekom postojećem predlošku biti jeftinija opcija? Super! To nije loša odluka. WordPress web stranice, kao i sve drugo, najbolje je napraviti iz početka kako bi sve vaše potrebe bile zadovoljene, ali izrada stranice pomoću neke WordPress teme često je jednako dobar izbor. Dobar web dizajner vrlo lako će postojeću WordPress temu prilagoditi vizualnom identitetu vaše tvrtke i svim vašim poslovnim potrebama. Međutim, u moru WordPress tema vrlo teško je odabrati onu najbolju koja će zadovoljiti sve vaše potrebe. U ovoj objavi izdvojit ćemo neke najbolje i najpopularnije višenamjenske teme za WordPress.

Najbolje WordPress teme na tržištu

1. Divi

Divi WordPress tema

Divi je jedna od najpopularnijih višenamjenskih WordPress tema na tržištu. Kao i sljedeće teme koje ćemo navesti popularnost je stekla zbog svoje kvalitete, a temu je kreirala tvrtka Elegant Themes, jedna od vodećih tvrtki za izradu WordPress tema.

Divi dolazi s ugrađenim „drag & drop“ dodatkom koji možemo koristiti za neograničeno kreativan dizajn web stranice. Da bi stvar bila još bolja, u paketu dolazi i 20 predložaka web stranica da bi početak dizajniranja stranice bio još jednostavniji.

2. Ultra

Tema za WordPress Ultra

Ultra je najmoćnija i najfleksibilnija WordPress tema koju je stvorio Themify. Ultra olakšava stvaranje bilo koje vrste web stranica s vrlo moćnim „drag & drop“ uređivačem. Jednim klikom omogućuje uvoz demo postavki koje uključuju različite postavke teme, izbornike, widgete i još mnogo toga.

Ultra je za razliku od Divi teme bogatija za 40 predložaka dizajna stranica s izvrsnim značajkama koje su osmislili profesionalni dizajneri.

3. Astra

Astra tema

Astra je vrlo prilagodljiva WordPress tema koja omogućuje dizajn web stranice baš prema vašim željama. Dolazi sa brojnim predlošcima, odnosno demo verzijama stranica koje je moguće prilagoditi prema specifičnim potrebama.

Besprijekorno radi s brojnim uređivačima poput Elementora, Beaver Buildera ili WP Bakerya.

4. Avada

Avada WordPress teme

Makar je zadnja na našem popisu, Avada je najprodavanija WordPress tema svih vremena. Svestrana višenamjenska WordPress tema dolazi s više od 255 predložaka dizajniranih stranica i više od 40 podtema dizajniranih za brojne djelatnosti kao što je knjigovodstvo, konzalting, online trgovine i sl.


Nadamo se da smo ovom objavom pomogli u pronalaženju najbolje teme za WordPress za vaš novi web. Mada postoji još mnogo, mnogo tema koje bismo mogli preporučiti, ove četiri teme su naš prvi izbor.

Ono što našim klijentima uvijek sugeriramo jest rad na stranici uz našu pomoć ili samostalno. Ako se već odlučite za samostalan rad na svom webu, onda je za to najbolje koristiti jednu od ovih WordPress tema koje će omogućiti jednostavno pisanje objava i kreiranje novog sadržaja.

Održavanje web stranice

Odlučite li se nakon izrade web stranice za našu uslugu održavanja web stranice, nudimo izvrstan paket usluga i WordPress dodataka uključenih u cijenu održavanja stranica.

  1. WP Rocket plugin za predmemoriranje web stranice kako bi stranica zadovoljila nove zahtjeve Googleovog algoritma za rangiranje stranica.
  2. Imagify plugin koji će umanjiti veličinu slika, ubrzati učitavanje stranice i prikazati slike u WebP formatu.
  3. Ako se odlučite i za SEO optimizaciju, izvrsne rezultate ostvarit ćemo uz Yoast SEO plugin koji će olakšati put do prvog mjesta u tražilicama. Jasno, to će osigurati vrlo dobre poslovne rezultate i lakši put do novih klijenata i kupaca.
Održavanje web stranice

Trebate nekoga za održavanje web stranice?