Lokalni SEO

Što je lokalni SEO?

Lokalni SEO je optimizacija web stranice za tražilice s fokusom na vašu lokaciju. Npr. ako pružate usluge u svom poslovnom prostoru, imate trgovinu ili restoran, lokalni SEO može pomoći korisnicima u vašoj blizini da vas lakše pronađu u rezultatima pretraživanja na Google-u. Ako je vaša ciljana publika blizu vas, važno je da stranica bude visoko rangirana u rezultatima lokalnih pretraživanja.

Vidljivost web stranice u lokalnim pretraživanjima

Lokalni SEO osigurava veću vidljivost web stranice u rezultatima pretraživanja na određenom području. Npr. ako imate knjigovodstveni ured u Zagrebu i pružate usluge samo na području Zagreba, lokalna SEO optimizacija može povećati poziciju web stranice za pretraživanja na području Zagreba. Ciljanjem korisnika na lokalnom području moguće je ostvariti više konverzija na webu i tako povećati prihode tvrtke i broj klijenata.

Kako funkcionira lokalni SEO?

Na web stranici najvažnije je ispravno označavanje Local Business sheme koja će Google-u jasno dati do znanja da se radi o tvrtki koja svoje usluge pruža na određenom području.

Google je analizirao ponašanje korisnika nakon nekoliko trilijuna pretraživanja i zaključio da se većina pretraživanja usluga ili proizvoda odnosi na lokalna pretraživanja. Zato Google-ov algoritam lokalnog pretraživanja uključuje faktor blizine, odnosno koristi vašu lokaciju čak i kad vaša pretraga ne uključuje naziv grada ili neku drugu ključnu riječ povezanu s lokacijom.

Želite povećati poziciju stranice u lokalnim pretraživanjima?

Naša usluga uključuje i pisanje SEO objava namijenjenih lokalnim pretraživanjima.

Kako povećati vidljivost web stranice za lokalna pretraživanja?

Lokalni SEO možete poboljšati i pisanjem objava namijenjenih upravo publici na području koje obuhvaćate. Rangiranje za lokalna pretraživanja zahtijeva i dodavanje svih relevantnih detalja u Google My Business!

SEO i lokalni SEO – u čemu je razlika?

Lokalni SEO ima cilj visoko rangirati web stranicu u rezultatima pretraživanja na određenom području. S druge strane, “uobičajena” SEO optimizacija usredotočuje se na rangiranje web stranice bez lokalne komponente gdje je cilj da stranica bude visoko rangirana za sva pretraživanja.

Zaključak

Lokalni SEO može donijeti puno više koristi malim poduzećima koja svoje usluge pružaju na užem području. Nije potrebno trošiti vrijeme i novac na optimizaciju web stranice za sva pretraživanja, ako je publika koju ciljate u vašoj blizini. To ne znači da je moguće optimizirati stranicu samo za lokalna pretraživanja, već samo da je fokus na lokalnim pretraživanjima. Pogledajte naše cijene SEO optimizacije.

Lokalna SEO optimizacija može povećati poziciju web stranice u rezultatima lokalne pretrage i doprijeti do mnogo više korisnika na određenom području.

Tražite stručnjaka za SEO optimizaciju?

Naša usluga SEO optimizacije uključuje stvaranje jedinstvenog i kvalitetnog sadržaja za Vaš blog.