Vidljivost web stranice u pretraživanju

U svakoj branši postoji konkurencija, što je normalno. Veća konkurencija tjera poduzetnike da svoje usluge i proizvode učine boljima od konkurencije. Kad kvaliteta vaše usluge ili proizvoda nadmaši konkurenciju, novi klijenti i kupci doći će putem usmene preporuke. Ali, što je sa konkurencijom na internetu? Kako je pobijediti u rezultatima pretraživanja i kako povećati vidljivost web stranice u pretraživanju?

 

Mislite da je odgovor SEO optimizacija? Jest, ali nije optimizacija jedino rješenje koje može povećati vidljivost u pretraživanju.

 

Pišite blog za veću vidljivost web stranice

 

Ako ste već pročitali neke objave iz našeg bloga, vjerojatno ste već primijetili da uvijek savjetujemo pisanje objava kao jedan od najboljih načina za povećavanje vidljivosti i pozicije web stranice u rezultatima pretraživanja. Naravno, SEO optimizacija je nešto što bi na svakoj web stranici trebalo napraviti, ali nemaju svi poduzetnici jednak budžet. Nekima je izdatak za optimizaciju web stranice jednostavno neprihvatljiv jer posao još ne funkcionira dobro.

 

Prihvatite besplatan savjet i počnite s tim pisanjem

 

kako povećati vidljivost web stranice u pretraživanju

 

Imamo nekoliko klijenata kojima smo napravili izvrsne web stranice u WordPressu. Lijepo su dizajnirane, brze i funkcionalne, te je obavljena osnovna SEO optimizacija, ali svejedno smo primili pritužbe tih klijenata da ne dobivaju dovoljno posla putem svoje web stranice. Zato osjećaju da im stranica zapravo ni ne treba jer neki od njih više posla dobivaju putem usmene preporuke nego putem weba.

 

Nažalost, većina misli da je sve riješeno kad završimo stranicu. Prvih tjedan dana misle kako će sad žestoko krenuti u “biznis” i za mjesec dana već mogu na odmor jer su se “naradili”. I tako prođe prvi tjedan, pa prvi mjesec, a uskoro i cijela godina u kojoj se nakupe frustracije koje kasnije izliju na web dizajnera jer “stranica im nije dobra”.

 

I jednostavno ne shvaćaju da bi sve bilo u redu da su se samo malo potrudili i napisali poneku objavu o svom proizvodu ili usluzi.

 

Za veću vidljivost u rezultatima pretraživanja treba vremena i puno rada

 

Ne želimo vas uplašiti s ovim “puno rada”. Ne govorimo o mukotrpnom radu. Govorimo o pisanju objava!

 

Imali smo prije nekoliko godina jednu klijenticu koja nas je verbalno napala jer nakon tri mjeseca nije dobila ni jedan upit. Ljubazno smo pokušali objasniti što treba činiti da bi stranica bila vidljiva u tražilicama i s vremenom isplativa – pisati objave, u najmanju ruku. Na to smo dobili nevjerojatan odgovor: Ja nemam namjeru ništa pisati i ništa raditi. ?

 

Ne vrbujemo vas, nego savjetujemo 😇

 

Čak ni ovom objavom nemamo namjeru navlačiti vas da uzmete našu uslugu optimizacije web stranice, već jednostavno dajemo savjet kako da si sami pomognete ako vaš budžet ne može pokriti stručnjaka koji će raditi na SEO optimizaciji.

 

Da bi stranica bila vidljiva odnosno visoko pozicionirana u tražilicama prije svega treba vremena i ne možete sjediti prekriženih ruku i namršteno čekati da vam se netko javi. To tako ne ide, ma koliko god vi mislili da možda ide i koliko god uporno čekali.

 

Kako povećati vidljivost web stranice za mala poduzeća?

 

Vidljivost web stranice u pretraživanju presudna je za mala poduzeća ili obrtnike. Ako ste vlasnik malog poduzeća najbolji način da podsjetite svoje klijente i kupce na ono što nudite jest putem bloga.

 

Danas velik broj prodaja i sklopljenih poslova započinje upravo na internetu, u pretraživanju. Gotovo svi koristimo internet za pretragu proizvoda ili usluge prije nego se odlučimo za njih. Što je proizvod skuplji ili veći, to će kupac vjerojatno dublje istraživati kako bi donio ispravnu odluku.

 

Algoritam Googlea i drugih pretraživača koristi lokaciju pretraživača kako bi korisniku ponudio relevantne rezultate pretraživanja. Koristeći ga dobro možete promovirati svoju tvrtku među lokalnim stanovništvom i to besplatno.

 

kako povećati vidljivost web stranice za lokalna pretraživanja

 

Geo lokacija objava

 

Da biste lokalno promovirali svoju tvrtku, proizvode i usluge, upotrijebite u svojoj objavi ključne riječi temeljene na lokaciji.

 

Osim toga, vrlo korisno će biti i označavanje lokacije u objavama. Mi za to inače koristimo premium WordPress plugin – Local SEO Yoast, ali možemo preporučiti i besplatni WP plugin GEO my WordPress koji će za ovu svrhu također dobro služiti. Uz ove dvije jednostavne metode sigurno ćete lakše povećati vidljivost stranice u lokalnim pretraživanjima.

 

Pokušajte poboljšati svoje vještine pisanja

 

Vidljivost web stranice u pretraživanju ovisi i o kvaliteti napisanog sadržaja. Kvalitetniji sadržaj ima bolju vidljivost, a Google jako dobro zna razlikovati kvalitetan sadržaj od lošeg.

 

Kako napisati dobar tekst za web

 

Prvo, opustite se! Nitko vam ne drži pištolj na čelu i ne morate objavu dovršiti u jednom danu. Dajte si vremena. Čitajte što ste napisali i ako vam ne zvuči dobro, promijenite.

 

Kako napisati dobru objavu za web i o čemu pisati saznajte u jednoj o naših objava: Tekst za web stranicu | Kako napisati dobar tekst objave za web

 

Drugo, ne budite previše kritični. Imamo jednu klijenticu koja svoje proizvode ne zna opisati jer joj je glupo hvaliti se njima. ? A zašto? Kako da kupac sazna više o proizvodu ako mu vi ne date tu informaciju? Ne morate lagati, ali pohvalite svoj proizvod i istaknite zašto je dobar.

 

Zaključak

 

Dopušta li vam budžet stručnu SEO optimizaciju web stranice nemate što čekati, kontaktirajte nas! ? Ako je vaš budžet ograničen, nema problema, sami si možete pomoći pisanjem objava. Čak i kad bi nas angažirali za optimizaciju mi bismo inzistirali na pisanju objava. Možda bismo mi to radili umjesto vas, a možda ne bi ni prihvatili posao ako vi nemate namjeru surađivati, kao ona stara klijentica koju smo već spomenuli.

 

Vidljivost web stranice u pretraživanju nije rezervirana samo za one koji plate, nego i za one koji na web stranici rade.

 

Ako vam je ova objava ili neka druga bila od kakve pomoći, recite nam to u komentaru! ?

 

https://www.h1-design.hr/pisite-blog-i-dobro-se-rangirajte-u-rezultatima-pretrazivanja/

 

 

 

Povezane objave

Pogledaj sve

  • Kategorija: Blog

  • Kategorija: Blog

  • Kategorija: Blog

  • Kategorija: Blog

  • Kategorija: Blog

Ostavite komentar