E-mail kupcu o otkazanoj narudžbi

Ako imate WooCommerce web shop, možda ćete povremeno morati otkazati narudžbe zbog raznih razloga. Kada otkažete narudžbu, važno je obavijestiti kupca o otkazivanju i navesti razlog otkazivanja. Nažalost, WooCommerce prema zadanim postavkama šalje e-mail o otkazivanju narudžbe samo WooCommerce administratoru, ali ne i kupcu. U ovoj objavi saznat ćete kako postaviti slanje e-mail obavijesti kupcu o otkazanoj narudžbi pomoću jednostavnog kôda.

E-mail o otkazanoj narudžbi u Woocommerceu

E-mail o otkazanoj narudžbi u Woocommerceu je poruka koja se prema zadanim postavkama šalje administratoru web shopa, ali možemo postaviti i slanje poruke o otkazivanju narudžbe i kupcu. Takva poruka uključuje informacije o otkazanoj narudžbi kao što su artikli koji su naručeni, informacije o izvršenom povratu novaca i sl.

E-mail o otkazanoj narudžbi kupca obavještava o stanju njegove narudžbe što je važno kako bismo postigli dobro korisničko iskustvo.

Postavljanje e-mail obavijesti o otkazanoj narudžbi u Woocommerceu

Prvi korak u slanju e-mail obavijesti kupcu o otkazanim narudžbama jest provjeriti jeste li ispravno postavili obavijesti elektroničkom poštom u Woocommerceu. Evo kako to možete provjeriti:

 • 1
  Prijavite se na nadzornu ploču WordPressa i idite na stranicu WooCommerce > Postavke.
 • 2
  Kliknite karticu E-pošta.
 • 3

  Pomaknite se prema dolje do odjeljka Otkazana narudžba i provjerite je li potvrdni okvir Omogući/Isključi označen.

 • 4

  Kliknite na gumb Spremi promjene.

PHP kôd za slanje elektroničke pošte kupcu o otkazanoj narudžbi

PHP kôd za slanje e-mail obavijesti kupcu o otkazanoj narudžbi možete umetnuti uz pomoć WP dodatka Code Snippets Plugin, a možete ga umetnuti i u functions.php datoteku vaše WordPress teme.

Ovaj kôd mijenja zadano Woocommerce ponašanje kako bi se osiguralo da kupac primi poruku kada je narudžba otkazana ili neuspješna. Dodavanjem ovog kôda kupac će automatski nakon otkazivanja narudžbe dobiti obavijest o promjeni statusa narudžbe.

Kôd za slanje e-mail obavijesti kupcu o otkazanoj narudžbi

Copy to Clipboard

Ovaj kod koristi WooCommerce hook woocommerce_order_status_changed za pozivanje funkcije send_cancelled_order_email kada je narudžba otkazana.
Funkcija send_cancelled_email_notifications zatim provjerava je li novi status “otkazano” ili “neuspjelo”. Ako novi status odgovara bilo kojoj od ovih vrijednosti, funkcija dobiva sve instance klase WC_Emails (koje su odgovorne za slanje WooCommerce e-pošte) i adresu e-pošte kupca koji je poslao narudžbu.

Ako je novi status narudžbe “otkazano”, primatelj instance WC_Email_Cancelled_Order (koji je odgovoran za slanje e-pošte “Order Cancelled”) postavljen je na e-poštu kupca, a e-pošta se pokreće trigger funkcijom.
Ako je novi status narudžbe “neuspješno”, primatelj instance WC_Email_Failed_Order (koji je odgovoran za slanje e-pošte “Narudžba nije uspjela”) postavljen je na e-poštu kupca, a e-pošta se pokreće trigger funkcijom.

Testiranje e-pošte otkazane narudžbe

Nakon što ste izradili prilagođeni predložak i prilagodili sadržaj e-pošte, vrijeme je da testirate e-poruku o otkazanoj narudžbi. Evo kako:

 • 1
  Napravite probnu narudžbu u WooCommerceu i označite je kao otkazanu.
 • 2
  Provjerite adresu e-pošte koju ste naveli u polju Primatelj(i) kako biste bili sigurni da je poruka e-pošte o otkazanoj narudžbi poslana.
 • 3
  Pregledajte sadržaj e-pošte i provjerite uključuje li sve potrebne informacije.
 • 4
  Riješite sve probleme koji se mogu pojaviti.

Testiranje e-pošte otkazane narudžbe važan je korak u osiguravanju da vaši kupci dobiju točne i pravovremene informacije o svojim otkazanim narudžbama.

Zaključak

U ovom vodiču prošli smo kroz proces slanja e-poruka o otkazanim narudžbama kupcima u WooCommerceu pomoću jednostavnog isječka kôda. Prvo smo postavili obavijesti e-poštom za otkazane narudžbe, a zatim smo umetnuli PHP kôd za slanje e-pošte kada je narudžba otkazana u functions.php datoteku.

Slijedeći ove korake, možete pružiti bolje korisničko iskustvo tako što ćete obavijestiti kupce o otkazanim narudžbama i dati im informacije o otkazanoj narudžbi.