Kako onemogućiti obavijesti o automatskom ažuriranju WordPress-a

Koristite WordPress? I stalno primate mailove o ažuriranjima WordPress-a, pluginova i tema? I to vam ide na živce, a ne znate kako onemogućiti e-mail obavijesti o ažuriranjima? Prema zadanim postavkama WordPress šalje obavijesti e-mailom o automatskom ažuriranjima dodataka, tema i samog WordPress-a. U ovoj objavi saznajte kako onemogućiti te dosadne obavijesti jednom zauvijek.

E-mail obavijesti o ažuriranju WordPress-a

WordPress je “Open Source” platforma za upravljanje sadržajem koja se redovito ažurira i održava. Neka ažuriranja automatski se instaliraju o čemu sustav svaki put šalje obavijest e-poštom.

E-mail obavijest o ažuriranju

Automatska ažuriranja

Automatska ažuriranja WP dodataka

WordPress omogućuje i automatska ažuriranja tema i dodataka odnosno pluginova. Automatska ažuriranja možete omogućiti na stranici “Dodaci” » “Svi dodaci”. Jednostavno kliknite na link “Omogući automatsko ažuriranje” s desne strane WP dodatka.

Automatska aužiriranja WordPress dodataka

Automatska ažuriranja tema

Da biste uključili automatsko ažuriranje za teme kliknite na link “Izgled” » “Teme”. Otvorit će se stranica s temama. Kliknite na temu i u skočnom prozoru kliknite na “Omogući automatsko ažuriranje” za odabranu temu.

Automatsko ažuriranje WordPress teme

Nakon postavljenih automatskih ažuriranja, WordPress će vam javiti kada se ažurira bilo koji dodatak, tema ili sam WordPress. To ponekad može biti dosadno posebno za korisnike koji upravljaju s više WordPress web stranica. Pa, pogledajmo onda kako onemogućiti e-mail obavijesti o automatskim ažuriranjima WordPressa.

Metoda 1: Onemogućite obavijesti o automatskom ažuriranju pomoću plugina

Ova metoda je jednostavna i ne zahtjeva nikakvo kodiranje pa je preporučamo korisnicima koji nemaju takvih znanja. Uz plugin, mžete i odabrati koje obavijesti ne želite, a koje želite primati.

Prvo što morate učiniti je instalirati dodatak “Manage Notification E-mails” i aktivirati ga. Nakon aktivacije kliknite na “Settings” » “Notification e-mails” i tamo upravljajte svim WordPressovim obavijestima, uključujući obavijesti o ažuriranju.

Onemogućavanje obavijesti uz pomoć plugina

Nakon odabira obavijesti koje želite ili ne želite primati, kliknite na gumb “Spremi promjene” i to je sve! Uz pomoć plugina ste jednostavno i brzo onemogućili obavijesti o automatskom ažuriranju.

Metoda 2: Onemogućite obavijesti o automatskim ažuriranjima uz pomoć koda

Ova metoda zahtjeva dodavanje koda u vašu WordPress datoteku functions.php

Onemogućite obavijesti za glavna ažuriranja

Jednostavno dodajte sljedeći kod u datoteku functions.php da biste onemogućili e-poštu s obavijestima za automatsko ažuriranje WordPress-a.

add_filter( 'auto_core_update_send_email', 'wpb_stop_auto_update_emails', 10, 4 );
  
function wpb_stop_update_emails( $send, $type, $core_update, $result ) {
if ( ! empty( $type ) && $type == 'success' ) {
return false;
}
return true;
}

Ovaj kôd dodaje filer za onemogućavanje obavijesti e-poštom nakon automatskog ažuriranja.

Onemogućite obavijesti o automatskim ažuriranjima dodataka

Dodajte sljedeći kod da biste onemogućili e-poštu s obavijestima za automatsko ažuriranje dodataka za WordPress.

add_filter( 'auto_plugin_update_send_email', '__return_false' );

Onemogućite obavijesti o automatskim ažuriranjima tema

Dodajte sljedeći kôd da biste onemogućili e-poštu s obavijestima za automatsko ažuriranje WP tema.

add_filter( 'auto_theme_update_send_email', '__return_false' );

Nadamo se da će jedna od ovih metoda onemogućavanja obavijesti o ažuriranjima WordPressa, njegovih dodataka ili tema biti korisna. Uživajte u radu!