Kako omogućiti automatsko ažuriranje WordPressa

Kako omogućiti automatsko ažuriranje u WordPressu

Automatsko ažuriranje WordPressa dostupno je od verzije 3.7, još od 2013. godine. To omogućuje automatsku instalaciju novih verzija WordPressa radi veće sigurnosti vaše web stranice. Iako postoji mogućnost onemogućavanja automatskih ažuriranja u WordPressu, preporučuje se da automatska ažuriranja ostanu omogućena jer obično rješavaju ključna sigurnosna pitanja i ranjivosti.

Ako ste vlasnik jedne web stranice, ručno ažuriranje nije veliki problem. Međutim, ako ste lijeni kao mnogi naši klijenti i ne pogledate svoju stranicu sve dok vam netko od vaših klijenata ne javi da na njoj nešto ne radi, dobro je uključiti automatska ažuriranja WordPressa da stvarno ne morate brinuti o tome.

Priprema za automatsko ažuriranje WordPressa

Najvažniji dio sigurnosti web stranice je sigurnosno kopiranje koje bi trebalo biti postavljeno i uključeno za svaku web stranicu. Posebno kad je riječ o automatskom ažuriranju jer ponekad ažuriranja mogu izazvati prekid u radu web stranice zbog nekompatibilnosti s dodacima ili temom.

Sigurnosno kopiranje web stranice – backup

Gotovo svaki bolji hosting pa čak i jeftini hosting pruža uslugu automatskog sigurnosnog kopiranja odnosno stvaranja backupa. Ako to kod vas nije tako, preporučamo korištenje WordPress dodatka “UpdraftPlus“. To je jedan od najpopularnijih dodataka za backup stranice na tržištu i besplatan je.

Automatsko ažuriranje WordPressa

Kako omogućiti automatsko ažuriranje WordPressa

Automatsko ažuriranje WordPressa možete omogućiti dodavanjem kôda u datoteku wp-config.php.
Kôd koji trebate dodati je:
define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', true );
Ako u wp-config.php datoteci već imate ovaj kôd samo na kraju umjesto “true” piše “false”, ispravite to. Nakon toga automatsko ažuriranje WordPressa biti će omogućeno.

Često postavljana pitanja o automatskim ažuriranjima WordPressa

1. Zašto moram instalirati ažuriranja za WordPress?

WordPress je softver koji se redovito održava. Tisuće programera doprinose poboljšanju i sigurnosti WordPressa. Ažuriranja treba odmah instalirati jer osiguravaju da web stranica ima najnovije sigurnosne zakrpe, nove značajke te najbolju brzinu i performanse.

2. Jesu li ažuriranja sigurna za moju web stranicu?

WordPress je najpopularniji CMS sustav na svijetu, a tim developera naporno radi kako bi osigurao da su ažuriranja sigurna za instaliranje na sve web stranice. Međutim, preporučujemo da prije ažuriranja kreirate sigurnosnu kopiju web stranice da biste je vratili ako nešto pođe po zlu.

3. Mogu li postaviti automatsko ažuriranje WordPress dodataka i tema?

Možete postaviti automatsko ažuriranje WordPress dodataka dodavanjem kôda u funcions.php datoteku svoje teme:
add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_true' );
Za automatsko ažuriranje WordPress tema dodajte još jedan kôd u functions.php datoteku:
add_filter( 'auto_update_theme', '__return_true' );

Napišite komentar

Naša stranica sadrži kolačiće da bi pravilno funkcionirala. Prihvaćanjem kolačića pristajete na njihovo korištenje prema našim pravilima o kolačićima.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje kontrolirajte svoje osobne usluge kolačića.

Ovi kolačići su potrebni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zbog performansi stranice koristimo Cloudflare kao CDN server. Time se postavlja kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki po klijentu. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
  • __cfduid

Odbij sve
Prihvati sve