Kako dodati stranicu za prijavu korisnika u WordPress

Želite li dodati stranicu za prijavu u WordPress prilagođenu dizajnu web stranice?

Zadana stranica za prijavu u WordPress ne pruža najbolje korisničko iskustvo. Može zbuniti neke korisnike jer zadana stranica za prijavu ne odgovara dizajnu vaše stranice i ne ostavlja dojam da brinete o vizualnom identitetu svog brenda. Ako i nemate korisnike koji bi koristili prilagođenu stranicu za prijavu, postavite prilagođenu stranicu za prijavu u WordPress radi sebe. Rad u WordPressu, odnosno na svojoj web stranici da bi vam posao bolje funkcionira predstavlja zadovoljstvo, zar ne?

Zašto i kada vam je potrebna “frontend” stranica za prijavu u WordPress?

Prema zadanim postavkama, stranica za prijavu u WordPress prikazuje obrazac za prijavu s logotipom WordPressa i jednostavno se ne podudara s dizajnom vaše stranice. Generička je i dosadna kao takva.

Stranica za prijavu u WordPress
Zadana WordPress stranica za prijavu korisnika

Iako ova standardna stranica za prijavu funkcionira jednako kao što bi funkcionirala i ona prilagođena, puno ljepše izgleda kad je svaki dio web stranice prilagođen vizualnom identitetu tvrtke.

Pogotovo ako imate web stranicu gdje se korisnici mogu registrirati i prijaviti radi pristupa određenom sadržaju ili kupovine, dodavanje prilagođene “frontend” stranice za prijavu je dobra ideja.

Postoji više načina na koji možete dodati frontend stranicu za prijavu i prilagoditi dizajn svom brendu. Također, možete olakšati korisnicima pristup toj stranici dodavanjem poveznice za prijavu i odjavu u navigacijsku traku. Više o tome pročitajte u ovoj objavi: Kako dodati link za prijavu i odjavu u navigacijsku traku izbornika (h1-design.hr)

Dodajte frontend stranicu za prijavu i odjavu u WordPress uz AR Member plugin

Prema našem mišljenju, AR Member plugin jedan je od najboljih WordPress dodataka za postavljanje prilagođene stranice za prijavu i registraciju WordPress korisnika. Omogućava jednostavno stvaranje obrazaca za prijavu i registraciju, a prilikom instalacije automatski dodaje nove stranice s već postavljenim “demo” obrascima koje jednostavno možete prilagoditi svojim potrebama u korisničkom sučelju dodatka.

AR Member plugin za prijavu i registraciju korisnika u WordPress
Primjer popup obrasca za prijavu korisnika – AR Member PRO

Lite i Pro verzija

AR Member Lite besplatna verzija dodatka omogućuje postavljanje prilagođene stranice, odnosno widgeta za prijavu, registraciju ili postavljanje nove lozinke. Sasvim dovoljno da bi na svoj web dodali “custom” stranicu za prijavu i poboljšali korisničko iskustvo. Osim toga, moguće je upravljati korisnicima, dodjeljivati im uloge, ograničiti sadržaj za određene grupe korisnika itd.

AR Meber Pro verzija nudi više opcija. Uz pro verziju možete postaviti ograničenje na sadržaj, odnosno postaviti plaćanje za pristup sadržaju ili ga omogućiti samo prijavljenim korisnicima kao u besplatnoj verziji.

Postavljanje prilagođene stranice za prijavu sa SeedProd-om

Iako je AR Member plugin naš prvi izbor zbog funkcija koje pruža, opcije za prilagodbu dizajnu vaše web stranice pomalo su ograničene. Ako vam nisu potrebne funkcije za ograničavanje sadržaja, upravljanje korisnicima i sl. onda bi sljedeći dobar izbor mogo biti SeedProd.

SeedProd je WordPressov alat za izradu stranica koji omogućuje i stvaranje potpuno prilagođene stranice za prijavu koja može u potpunosti odgovarati dizajnu stranice.

Primjer obrasca za prijavu korisnika - SeedProd
Primjer obrasca za prijavu korisnika – SeedProd

SeedProd je izvrstan za početnike i dolazi s hrpom profesionalno dizajniranih predložaka stranica za prijavu. Sve što trebate učini jest odabrati predložak stranice za prijavu i prilagoditi ga. Ako vam ni jedan predložak ne odgovara, možete napraviti stranicu za prijavu potpuno prilagođenu svom dizajnu iz nule. Ne brinite, ne bi trebalo biti komplicirano s obzirom da se radi o “drag & drop” pluginu.

Predlošci stranica za prijavu korisnika u WordPress

Vjerujemo da će jedan od ova dva preporučena dodatka za izradu prilagođene stranice za prijavu korisnika zadovoljiti vaše potrebe. Vaša WordPress web stranica ne mora više izgledati jeftino pa makar ste vi jedini koji se prijavljujete u sustav. Instalirajte jedan od ovih dodataka i postavite prilagođenu stranicu za prijavu u WordPress radi sebe i uživajte u radu s WordPressom. 😘

Napišite komentar

Naša stranica sadrži kolačiće da bi pravilno funkcionirala. Prihvaćanjem kolačića pristajete na njihovo korištenje prema našim pravilima o kolačićima.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje kontrolirajte svoje osobne usluge kolačića.

Ovi kolačići su potrebni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zbog performansi stranice koristimo Cloudflare kao CDN server. Time se postavlja kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki po klijentu. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
  • __cfduid

Odbij sve
Prihvati sve