Automatsko prevođenje WordPress stranice

Želite li automatski prevesti WordPress stranicu na druge jezike?

Postoji nekoliko različitih načina za prevođenje WordPress stranice. Prednosti profesionalnog prevođenja su velike, ali možete koristiti i alate za automatsko prevođenje koje pokreće umjetna inteligencija, a koja je tijekom godina postala prilično dobra. U ovoj objavi pokazat ćemo vam kako automatski prevesti WordPress stranicu pomoću plugina.

Zašto prevesti WordPress stranicu?

Automatsko prevođenje WordPress stranice omogućuje vam jednostavno prevođenje sadržaja na jezike vaših korisnika. Možete prevesti nekoliko važnih stranica ili prevesti cijelu stranicu. Kod automatskog prevođenja kvaliteta prijevoda možda nije tako dobra kao stručni prijevodi web stranice, međutim alati pogonjeni “umjetnom inteligencijom” postali su mnogo bolji i mogu pružiti brzu alternativu.

Postavljanje WPML dodatka za automatski prijevod web stranice

Najlakši način za automatsko prevođenje WordPressa je korištenje WP dodatka za prevođenje, a jedan od najpopularnijih je WPML. To je premium plugin i potrebna je pretplata za pokretanje automatskih prijevoda.

Instalirajte i aktivirajte WPML plugin.

Nakon aktivacije kliknite na link “Register now” koji ćete vidjeti na stranici dodatka. Zatim ćete vidjeti stranicu na kojoj trebate unijeti ključ web stranice. Možete ga pronaći pod svojim računom na WPML web stranici.

Profesionalne usluge prijevoda web stranice

Jamčimo kvalitetan prijevod web stranice u suradnji s prevoditeljskom agencijom Integra

WPML-plugin za automatsko prevođenje web stranice

Idite na stranicu WPML » Jezici za prikaz opcije postavljanja WPML-a. Prvo odaberite jezik za trenutačni sadržaj, a zatim kliknite gumb Next.

WPML-setup

Odaberite jezike koje želite omogućiti na web stranici. Provjerite jeste li označili sve one koje želite koristiti.

Prevođenje WordPress web stranice

Jezične opcije na vašoj web stranici pojavit će se u “jezičnom prekidaču”. gdje možete odabrati i što učiniti ako prijevod nedostaje za određenu stranicu.

Jezični prekidać-WPML

Ispod toga možete dodati jezični prekidač u navigacijski izbornik. Ako vam je draže, možete ga dodati u widget ili footer vaše web stranice. Također, imate mogućnost povezivanja s prijevodima iznad ili ispod postova. Ako omogućite ovu opciju, možete odabrati kako će te veze za prevođenje izgledati.

Linkovi za prijevod objava

Kliknite gumb Next da biste mogli nastaviti dalje. WPML će vas zatim pitati želite li dijeliti podatke o korištenju plugina. Odaberite opciju i nastavite.

Kompatibilnost

Zatim unesite ključ web stranice ako još niste. Ako ste ga već unijeli, jednostavno kliknite gumb Next. Nakon toga vidjet ćete neke preporuke za instalaciju drugih komponenti. Idite naprijed i instalirajte i aktivirajte dodatke za prevođenje.

završi instalaciju-WPML

Na kraju kliknite link “Preskoči i završi” kako biste zatvorili čarobnjaka za postavljanje.

Automatsko prevođenje sadržaja

Da biste preveli svoj sadržaj, morate otići na stranicu WPML » Translation Management u nadzornoj ploči WordPressa.

Ovdje morate odabrati tko će prevesti vašu web stranicu. Preporučujemo da ovdje odaberete “Samo ja”:

Automatsko prevođenje stranice

Nakon toga bit ćete preusmjereni na nadzornu ploču za upravljanje automatskim prijevodom. Ovdje morate kliknuti na karticu “Alati za prevođenje”, a zatim gumb “Sign up for free” da biste postavili automatske prijevode.

Automatsko prevođenje

Od vas će se zatim zatražiti da unesete svoje podatke o naplati. Nakon toga kliknite na karticu “Nadzorna ploča za prevođenje”. Tu odaberite sadržaj koji želite prevesti označavanjem sa lijeve strane.

izaberi datoteke za prevođenje

Zatim se pomaknite prema dolje do odjeljka “Select translation options”. Odabrani jezici će biti zadani za stvaranje prijevoda odabranog sadržaja, a postavke možete kasnije promijeniti. Kliknite na gumb “Add selected content to translation basket”.

dodaj u košaricu-WPML

Sada biste na vrhu zaslona trebali vidjeti novu karticu “Translation Basket”. Klikom na nju prikazati će se stranice koje su spremne za prijevod, i ukupan broj riječi za prijevod. Kliknite gumb “Send all items to translation”:

pošalji datoteke na automatsko prevođenje

Zatim idite na stranicu WPML » Prijevodi u administratoru WordPress-a da biste vidjeli red čekanja prijevoda. Da biste koristili automatski prevoditelj, samo kliknite gumb “Take and translate” pored verzije stranice.

uzmi i prevedi

Zatim će se otvoriti prozorčić gdje trebate kliknuti na gumb “Yes, translate automatically”.

potvrdi automatsko prevođenje

WPML će automatski prevesti vaš sadržaj na odabrani jezik pomoću umjetne inte