Izravni bankovni prijenos – Internetska plaćanja bez provizije i naknada

  • H1 Design
  • Blog
  • Blog
  • Izravni bankovni prijenos – Internetska plaćanja bez provizije i naknada
Plaćanje u web shopu bez payment gateway sustava

Plaćanje u web shopu bez Payment Gateway sustava

Jeste li znali da nije baš nužno potpisivati ugovor s Payment Gateway tvrtkom i bankom za internetska plaćanja? Izravni bankovni prijenos (BACS), još je jedna dostupna opcija internetskog plaćanja koju možete koristiti u svom web shopu.

Online plaćanje bez provizije i naknade

BACS omogućuje plaćanje narudžbe internet bankarstvom, stoga je puno bolje rješenje za vlasnike malih internet trgovina jer nema provizije i naknade za korištenje payment gateway sustava.

Kako omogućiti način plaćanja “izravni bankovni prijenos”

Izravni bankovni prijenos (BACS) možete omogućiti sami i na već postavljenom web shopu s postavljenim payment gateway sustavom. BACS način plaćanja možete dodati kao dodatnu ili jedinu opciju. U svakom slučaju, da biste postavili ovaj način plaćanja, slijedite ove upute:

Idite u Woocommerce -> Postavke i uključite BACS opciju navedenu u odjeljku „Plaćanja“. Nakon što je opcija omogućena, klikom na gumb „Postavi“ s desne strane otvoriti će se prozor za unos podataka o vašem bankovnom računu i upute o plaćanju za klijente.

Izravni bankovni prijenos

Plaćanje internet bankarstvom u web shopu – izravni bankovni prijenos

Kad se vaši kupci odluče na kupovinu proizvoda u vašem web shop-u moći će odabrati način plaćanja „Izravni bankovni prijenos“ i platiti naručeni proizvod Internet bankarstvom ili općom uplatnicom. Podaci o vašem bankovnom računu prikazuju se tijekom postupka naplate. Kasnije se mogu naći u nadzornoj ploči korisnika, te u e-mail poruci koju Woocommerce šalje kupcu kao potvrdu narudžbe.

Plaćanje u web shopu bez Payment Gateway sustava

Primljene narudžbe kupaca, koji su odabrali izravni bankovni prijenos kao način plaćanja, u sustavu se zadržavaju kao narudžbe u obradi. Nakon evidentirane uplate kupca na svom bankovnom računu, status narudžbe možete promijeniti u „završeno“ čime će se kupcu automatski poslati račun. Tada kupljeni proizvod možete poslati kupcu na adresu dostave. I to je to! ?

Zaključak

Dakle, plaćanje u web shopu-u ne mora nužno biti omogućeno putem Payment Gateway sustava koji će naplatiti naknadu po svakoj transakciji. Postavljanjem izravnog bankovnog prijenosa, kao načina plaćanja u vašem web shopu, možete izbjeći plaćanje provizije i sniziti cijenu svojih proizvoda radi veće konkurentnosti na tržištu.

Ipak, kupci vole više opcija pa je na vama da odlučite koji način plaćanja i koliko njih trebate omogućiti, sukladno svojim mogućnostima.

Napišite komentar

Naša stranica sadrži kolačiće da bi pravilno funkcionirala. Prihvaćanjem kolačića pristajete na njihovo korištenje prema našim pravilima o kolačićima.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje kontrolirajte svoje osobne usluge kolačića.

Ovi kolačići su potrebni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zbog performansi stranice koristimo Cloudflare kao CDN server. Time se postavlja kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki po klijentu. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
  • __cfduid

Odbij sve
Prihvati sve