Izrada web stranica u WordPressu

Je li WordPress dobar izbor za izradu web stranice

Izrada web stranica u WordPressu je vrlo popularna usluga koju pružamo našim klijentima. To je najpopularniji  CMS sustav na svijetu, zahvaljujući mnogim prednostima u odnosu na druge CMS sustave i zato ga uvijek rado preporučujemo klijentima. Prednosti su brojne i puno toga se o WordPressu može napisati, a mi ćemo se u ovoj objavi koncentrirati na neke najbitnije stvari važne kod odabira CMS sustava za svoju web stranicu.

Jednostavan je za korištenje

Najvažnija prednost WordPressa je u jednostavnosti korištenja. Čak i ako nemate prethodno iskustvo u radu s WordPressom ili nekim drugim CMS sustavom, WordPress će vam omogućiti rad na web stranici bez puno muke i znanja o web dizajnu. Jasno, trebat će vam neko tehničko znanje da biste sami radili neke zahtjevnije stvari, ali uz naše upute za rad s WordPressom osnovne zadatke nije tako teško samostalno odraditi.

Budget friendly

Bilo da se radi o profesionalnim web stranicama ili o jednostavnom osobnom blogu, WordPress je u svakom slučaju dobar izbor za izradu web stranice.

Jednostavno korisničko sučelje sa sobom donosi još jednu prednost, a to je ukupna cijena WordPress web stranice. Cijena izrade WordPress web stranice ili web shopa u pravilu je povoljnija od izrade u nekom drugom CMS sustavu, kao što je Magento. Osim manjeg troška za izradu stranice, neke izmjene ili dodavanje novog sadržaja na web moguće je odraditi samostalno što smanjuje potrebu za angažiranjem web dizajnera i tako smanjuje ukupni trošak.

Ipak, često su samostalni pokušaji rada na stranici neuspješni pa treba pristupiti s oprezom, čak i kad je WordPress u pitanju. Savjetujemo da prvo pročitate upute za korištenje WordPressa, upoznate se sa sustavom i malo po malo napredujete.

Mogućnost razvoja web stranice

Jedna također vrlo važna prednost je velik izbor WordPress tema. Teme su kosturi, predlošci za izradu web stranice i moguće ih je u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu tvrtke ili prema željama korisnika. Često se može čuti kako ljudi govore da je to mana jer dizajn u tom slučaju nije unikatan. Međutim, to nije posve točno. Dizajn web stranice na mnogim temama potpuno je prilagodljiv i moguće je napraviti sasvim drugačiji dizajn od zadane teme. Naravno, postoji i mogućnosti izrade originalne WordPress teme koja će svakako biti unikatna, ali takva opcija je mnogo skuplja, a koristi se samo kad za to postoji stvarna potreba.

WordPress također pruža mnoštvo dodataka koji se mogu koristiti za dodavanje funkcionalnosti poput e-trgovine, galerije slika, formulara za kontakt i slično.

SEO friendly

WordPress je platforma napravljena da omogućuje dobru SEO optimizaciju. U obilju dodataka WordPressu, lako je pronaći i dobar plugin za SEO, a jedan bismo svakako preporučili – Yoast SEO. S ovim dodatkom ili nekim drugim, novom sadržaju lako je dodati meta oznake kojima dajemo informacije tražilicama poput ključnih riječi ili SEO naslova, što pomaže u rangiranju web stranice i povećanju broja posjetitelja.

U ovoj objavi saznajte kako napisati dobru objavu za SEO: 8 savjeta za objavu prilagođenu SEO-u

Skalabilnost

Još jedna prednost WordPressa je njegova skalabilnost koja nam omogućuje izradu svih vrsta stranica, od jednostavnih web stranica za tvrtke do velikih internet trgovina. Moguće je nadograđivati stranicu novim funkcijama, jednostavno mijenjati njen izgled i sadržaj i tako je prilagođavati trenutnim potrebama poslovanja.

Izrada web stranice u WordPressu

Izrada web stranice u WordPressu

WordPress je jedan od najlakših i najpopularnijih načina da se napravi pristojna web stranica. Sa svojim jednostavnim korištenjem, širokim izborom dizajnerskih opcija, SEO optimizacijom i skalabilnošću, WordPress je odličan izbor za klijente koji žele biti prisutni na internetu i imati mogućnosti za rast i razvoj svog weba.

Kompletna usluga izrade web stranice

Naš tim stručnjaka ima iskustva u izradi različitih vrsta stranica u WordPressu, od jednostavnih portfolio stranica do kompleksnih e-trgovina. Pružamo kompletnu uslugu izrade stranice u WordPressu uključujući registraciju domene, odabir hostinga, instalaciju WordPressa, izradu dizajna i sadržaja, kao i optimizaciju za pretraživače.

Podrška pri korištenju WordPressa

Pored toga, naši stručnjaci su uvijek spremni pružiti podršku i savjet klijentima nakon završetka izrade stranice, kako bi se osiguralo da stranica radi kako treba i da klijenti mogu nesmetano upravljati svojim sadržajem. Također, naš blog sadrži brojne objave s uputama za korištenje WordPressa koje vam mogu pomoći u radu.

Ukratko, izrada web stranica u WordPressu najbolji je izbor za male i srednje poduzetnike zbog jednostavnosti korištenja i mogućnosti koje WordPress web stranica pruža za prilagođavanje vašim potrebama i daljnji razvoj.

Izrada web stranice u WordPressu ima brojne prednosti, a neke od najvažnijih su:
  1. Jednostavna instalacija i konfiguracija: WordPress je open source platforma koja se lako instalira i konfigurira, što ga čini pogodnim za početnike.
  2. Velika zajednica: WordPress ima vrlo aktivnu zajednicu koja daje podršku i nudi razne dodatke za poboljšanje funkcionalnosti web stranice.
  3. Prilagodljivost: WordPress omogućuje lako prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti web stranice.
  4. SEO friendly: WordPress je dizajniran tako da se lako može optimizirati za pretraživače, što pomaže u povećanju vidljivosti web stranice u pretraživačima.
  5. Jednostavno održavanje: WordPress omogućuje jednostavno i efikasno ažuriranje i održavanje web stranice.
Zašto je izrada web stranice u WordPressu dobar izbor

Zaključak

Zaključno, WordPress je jedan od najpopularnijih alata za izradu web stranica dostupnih na tržištu. Pomaže početnicima i naprednim korisnicima da lako kreiraju, optimiziraju i održavaju svoju web stranicu. Pristupačnost, prilagodljivost, SEO friendly funkcionalnost, te podrška i resursi koji se nude od strane velike zajednice, čine ga odličnom opcijom za izradu web stranice. Ukoliko se odlučite za izradu web stranice u WordPressu, možete biti sigurni da ste napravili dobar izbor.

Povezane objave

Ostavite komentar