Sadržajni marketing

Content marketing ili sadržajni marketing je strategija koja se koristi za stvaranje i distribuciju vrijednog, relevantnog i konzistentnog sadržaja kako bi se privukla i zadržala određena skupina korisnika. Cilj je povećati poziciju tvrtke u određenoj industriji te privući i zadržati potencijalne kupce. To se može postići kroz različite oblike sadržaja, poput blogova, videa, e-knjiga, infografika i društvenih mreža. U nastavku saznajte više o content marketingu i kako naše usluge pisanja sadržaja za web i SEO optimizacija sadržaja mogu pomoći u vašem poslovanju.

Tražite stručnjaka za SEO optimizaciju?

Naša usluga SEO optimizacije uključuje stvaranje jedinstvenog i kvalitetnog sadržaja za Vaš blog.

Vrste sadržajnog marketinga

Blog

Blogovi su jedan od najčešćih oblika sadržaja koji se koriste u sadržajnom marketingu. Oni obično sadrže informacije o određenoj temi ili industriji, kao i savjete i preporuke.

Video

Videozapisi su sve popularniji oblik sadržaja, a mogu se koristiti za prezentaciju proizvoda, demonstraciju rada ili edukaciju o nečemu.

E-knjige

E-knjige su elektronički dokumenti koji se mogu preuzeti i čitati na računalu ili mobilnom uređaju. One se često koriste za pružanje detaljnijih informacija o određenoj temi ili industriji.

Infografike

Infografike su grafički prikazi informacija koji se koriste za lakše razumijevanje i vizualno prikazivanje podataka.

Društvene mreže

Društvene mreže, poput Facebooka, Instagrama i Twittera, omogućavaju tvrtkama da se povežu s potencijalnim kupcima i da im pruže vrijedan sadržaj.

Podcasti

Podcasti su audio emisije koje se mogu preuzeti i slušati na računalu ili mobilnom uređaju. One se često koriste za pružanje informacija i razgovore o određenim temama.

Webinari

Webinari su online seminari koji se održavaju putem interneta i omogućavaju ljudima da se pridruže i sudjeluju uživo ili preko snimke. Oni se često koriste za edukaciju ili predstavljanje proizvoda ili usluga.

Sadržajni marketing

Koju vrstu sadržajnog marketinga trebate

Kao i kod svake marketinške strategije, odabir odgovarajućeg oblika sadržajnog marketinga ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući vrstu poslovanja, ciljnu publiku i budžet.

Za male obrtnike, lokalni sadržajni marketing može biti vrlo koristan. To uključuje aktivnosti poput pisanja blogova o lokalnim događajima i zanimljivostima ili snimanja videa s lokalnim znamenitostima. Ovi se oblici sadržaja mogu objavljivati ​​na web stranici poduzeća ili na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama.

Ako se bavite prodajom proizvoda putem interneta, sadržajni marketing oblici poput video demonstracije proizvoda ili e-knjiga s detaljnim informacijama o proizvodima mogu biti korisni za privlačenje potencijalnih kupaca.

Za srednje i velike tvrtke, može biti korisno razviti višestranu sadržajnu marketinšku strategiju koja uključuje različite oblike sadržaja, poput blogova, videa, e-knjiga, infografika i društvenih mreža.

Nije jednostavno odrediti koja je najbolja sadržajna marketinška strategija za svakog pojedinog poduzetnika, pa je važno da se razmotre sve opcije i odabere ona koja najbolje odgovara potrebama i ciljevima poslovanja.

Content marketing

Content writing & SEO

Ako čitate ovu objavu, vjerojatno ste se suočili s problemom da vaša web stranica ne privlači dovoljno posjetitelja. Teško vam je postići dobru poziciju u rezultatima pretraživanja? Naša usluga pisanja sadržaja, koja se integrira s uslugama u području SEO-a, može biti upravo ono što vam je potrebno da biste povećali poziciju na Googleu.

Visokokvalitetan, zanimljiv i informativan sadržaj

Prvo i najvažnije, naša usluga pisanja sadržaja fokusira se na stvaranje visokokvalitetnog, zanimljivog i informativnog sadržaja koji odgovara vašoj ciljnoj publici. Naš tim iskusnih pisaca radit će s vama kako bismo razumjeli vaše poslovanje i stvorili sadržaj koji se usklađuje s glasom i porukom vaše marke.

Ipak, imati dobar sadržaj jednostavno nije dovoljno u današnjem prenatrpanom online okruženju – tu, kao nadopuna kvalitetnom sadržaju, dolazi naša usluga SEO optimizacije. Integriranjem ciljanih ključnih riječi i optimizacijom meta oznaka i naslova vaše web stranice, možemo pomoći u poboljšanju vaše pozicije u pretraživačima i povećati vidljivost vašeg sadržaja.

Konačni rezultat je web stranica koja ne samo da pruža vrijednost vašim posjetiteljima već je i cijenjena od strane pretraživača. To dovodi do više posjetitelja, više potencijalnih klijenata i, na kraju, više prodaje u web trgovini.

Ako ste spremni unaprijediti vaš sadržaj i web stranicu, nazovite nas. Rado ćemo zajedno s vama osmisliti plan za uspješno online putovanje do prvog mjesta u rezultatima pretraživanja.

Tražite stručnjaka za SEO optimizaciju?

Naša usluga SEO optimizacije uključuje stvaranje jedinstvenog i kvalitetnog sadržaja za Vaš blog.

Pisanje sadržaja za web i SEO

Savjeti za kvalitetan Content marketing

Sadržajni marketing ili Content marketing je sve važniji za privlačenje i zadržavanje posjetitelja na web stranici te za povećanje prodaje. No, kako bi strategija sadržajnog marketinga bila uspješna, važno je slijediti nekoliko važnih savjeta.

Definirajte ciljnu publiku

Prvo što trebate učiniti je definirati tko je vaša ciljna publika. To će vam pomoći da stvorite sadržaj koji je relevantan i privlačan za njih.

Odaberite odgovarajuće kanale

Razmislite o tome gdje se vaša ciljna publika najčešće nalazi online i koristite te kanale za distribuciju sadržaja. To može biti putem društvenih mreža, blogova ili e-pošte.

Stvorite kvalitetan i relevantan sadržaj

Važno je stvarati vrijedan i relevantan sadržaj koji će privući i zadržati posjetitelje. To uključuje pisanje dobro napisanih članaka, snimanje zanimljivih videa ili stvaranje infografika.

Optimizirajte sadržaj za SEO

Optimiziranje sadržaja za SEO će vam pomoći da se vaš sadržaj pojavi u rezultatima pretraživanja i da privuče više posjetitelja.

Mjerite rezultate

Nemojte se bojati mjeriti rezultate vaše sadržajne marketinške kampanje. To vam može pomoći da shvatite kakav sadržaj funkcionira, a koji ne i da prilagodite strategiju u skladu s tim.

Zaključak

Sadržajni marketing i SEO su dva važna dijela online marketinške strategije koja se mogu koristiti zajedno kako bi se povećala vidljivost vašeg sadržaja i privuklo više posjetitelja na vašu web stranicu. Sadržajni marketing se fokusira na stvaranje vrijednog i relevantnog sadržaja koji će privući i zadržati posjetitelje, dok se SEO fokusira na optimizaciju sadržaja kako bi se pojavio u rezultatima pretraživanja i povećala posjećenost stranice. Content marketing i SEO važni su za uspješno rangiranje i trebali bi biti uključeni u svaku marketinšku strategiju.