SEO optimizacija cijena

Optimizacija za tražilice (SEO) vrlo je moćna strategija digitalnog marketinga koja vam omogućuje da nadmašite svoje konkurente u rezultatima pretraživanja na Google-u i drugim tražilicama (SERP). Ali, koja je cijena SEO optimizacije, kako se određuje SEO cijena, isplati li se ulaganje u SEO usluge i koliko biste trebali potrošiti?

U prosjeku, mala i srednja poduzeća mogu očekivati da će platiti između 1 000 i 5 000 € mjesečno za SEO usluge. Postoji mnogo čimbenika koji mogu utjecati na cijenu SEO-a, pa nastavite čitati kako biste saznali sve o cijenama SEO optimizacije.

Cijena SEO optimizacije

Dok mnoge tvrtke za SEO troše između 1 000 i 5 000 € mjesečno, vi biste mogli platiti samo 100 € mjesečno ili više od 20 000 € mjesečno. Cijena SEO optimizacije ovisi o veličini vaše web stranice, opsegu vašeg projekta itd.

Da biste saznali cijenu SEO optimizacije svoje web stranice pošaljite upit, a u tablici ispod pogledajte različite modele određivanja cijene SEO optimizacije.

SEO cijena prema modelima

Model određivanja cijena SEO cijene
Tekući mjesečni SEO 500 do 5 000 € mjesečno
Jednokratni SEO projekt 2 000 do 30 000 € po projektu
SEO savjetovanje 25 do 100 € po satu
SEO copywriting 0.10 do 0.50 € po riječi
SEO revizija sadržaja 500 do 7 500 € po reviziji

Ovisno o vašim potrebama, SEO usluge možete plaćati na mjesečnoj osnovi, jednokratnom projektu ili satnici.

Cijene SEO optimizacije raščlanjene prema veličini poduzeća

Cjenik usluga SEO optimizacije prema veličini poduzeća:

Veličina tvrtke SEO cijene
Startup 500 do 1 500 € mjesečno
Malo poduzeće 800 do 3 000 € mjesečno
Poduzeće srednje veličine 1 250 do 5 000 € mjesečno
Veliko poduzeće > 5 000 €  mjesečno

Na određivanje cijene SEO usluga može utjecati i veličina web stranice. Na primjer, ako tek počinjete s radom vjerojatno ćete imati manju web stranicu i tek nekoliko stranica sa sadržajem za optimizaciju. To bi rezultiralo manjim SEO projektom u usporedbi s projektom nekog poduzeća, koje posluje već godinama i na webu ima veliku količinu stranica i ključnih riječi za optimizaciju. Dakle, u nekim slučajevima cijena SEO optimizacije može biti manja, ali i veća od gore navedenih cijena.

Što SEO usluge uključuju?

Prije ulaganja u SEO morate znati koje usluge će vam biti pružene:

SEO stručnjaci u h1 design-u pomažu vam uštedjeti gomilu dragocjenog vremena i resursa djelujući kao produžetak vašeg marketinškog tima. Odvajamo vrijeme da upoznamo vas, vaš tim i vašu tvrtku kako bismo osigurali SEO strategiju koja će potaknuti promet na web stranicu i potaknuti korisnike na kupnju roba i usluga putem vaše web stranice.

Naše SEO usluge uključuju sve gore navedene usluge i mnogo više. Kontaktirajte nas već danas i zatražite ponudu za SEO.

Što određuje cijenu SEO-a?

Cijena SEO optimizacije obično varira jer na nju utječu brojni čimbenici, a neki od njih su:

  • Veličina vaše tvrtke
  • Razmjer vašeg SEO projekta i web stranice
  • Iskustvo SEO stručnjaka ili konzultanta
  • Odabrani model određivanja cijena, primjerice mjesečno ili po satu
  • Vaša trenutna SEO izvedba
  • Potrebe i ciljevi vaše tvrtke
  • Vaš budžet

Ako ste na svojoj stranici već radili SEO optimizaciju i trebate samo SEO stručnjaka koji će nastaviti rad, troškovi SEO-a mogu biti nešto niži nego kod druge tvrtke koja počinje od nule.

Isplati li se ulaganje u SEO?

Ulaganje u usluge SEO optimizacije može značajno povećati vašu vidljivost u pretraživanju i to ciljanoj publici. Budući da se putem organskog pretraživanja ostvaruju više stope konverzija od mnogih drugih digitalnih kanala, možemo zaključiti da se ulaganje u SEO isplati. Također, ostvarene pozicije u SERP-u dugoročno ostaju gotovo nepromijenjene, čak i kad prestanete ulagati u SEO.

Koliko brzo će se ulaganje u SEO isplatiti saznajte u ovoj objavi: Koliko je vremena potrebno za vidljive SEO rezultate?

Kolika bi trebala biti cijena SEO optimizacije?

Kao što smo već spomenuli, tvrtke obično troše između 1000 i 5 000 € mjesečno na SEO usluge. Međutim, kad je u pitanju SEO, ista cijena ne odgovara uvijek svima, tako vi možete potrošiti manje ili više.

Cijena usluge SEO optimizacije ovisi o jedinstvenim potrebama i ciljevima vaše tvrtke. Je li vaša stranica već ranije optimizirana i kakva joj je trenutna izvedba te imate li veliku stranicu sa stotinama stranica koje zahtijevaju optimizaciju ili ste tek otvorili tvrtku i počinjete od nule.

Svi ovi čimbenici, barem u h1-designu, utječu na formiranje cijene SEO usluge. Koliko ćete u konačnici potrošiti na SEO, ovisit će o opsegu vašeg SEO projekta, veličini web stranice, trenutnoj izvedbi itd.

Uložite u SEO optimizaciju koja donosi prihod

h1 design nudi potpuno transparentne SEO cijene, tako da uvijek znate što ćete platiti i dobiti s našim SEO uslugama.

S više od devet godina iskustva u SEO optimizaciji, sigurni smo da ćemo izraditi SEO strategiju koja će povećati prihode vaše tvrtke. Personaliziranom strategijom, prilagođenom jedinstvenim potrebama vaše tvrtke i grani djelatnosti, gotovo sigurno ćete ostvariti svoje poslovne ciljeve na webu.

Zatražite ponudu i saznajte koja je cijena SEO optimizacije za vaš web.

Opcije za dijeljenje: