Logotip je bitan dio vizualnog identiteta i često je prva stvar koju će potencijalni kupac vidjeti, stoga je ključno koristiti logotip koji se izdvaja od konkurencije. Pitate se koliko bi trebao koštati takav dizajn logotipa? Kao i kod svih drugih troškova, trebate odvagnuti koja je cijena dizajna logotipa u odnosu na kvalitetu i vrijednost koju ćete dobiti vama prihvatljiva.

Trebate točnu cijenu izrade loga?

Angažiranje profesionalnog dizajnera može osigurati da će vaš konačni dizajn logotipa biti prepoznatljiv i prenijeti poruku vaše marke. Kao i kod svake druge usluge, cijena dizajna logotipa varira i ovisi o mnogim čimbenicima pa je važno razumjeti što dobivate ili ne dobivate za svoj novac.

Iz našeg portfelja:

Koliko košta dizajn logotipa?

U Hrvatskoj, cijena dizajna logotipa kreće se od 0 do nekoliko desetaka tisuća kuna, ali ako ste mala tvrtka ili startup koji tražite kvalitetan dizajn, dobar dizajn logotipa trebao bi koštati između 1000 i 5000 kuna.

Cijene izrade logotipa mogu varirati, npr. cijena izrade logotipa ovisi o kvaliteti i tko ga je izradio. U nastavku donosimo cijene logotipa u tablici:

0 – 799 kn 800 – 4 999 kn 5 000 kn +
Mogućnosti dizajna logotipa Online izrađivači logotipa Slobodni dizajneri (Freelanceri) Veće dizajnerske tvrtke i agencije
Kvaliteta Osnovni i generički logotipi s izborom ikona i fontova. Vrlo brzo vrijeme izrade. Iskusni dizajneri i profesionalna usluga i savjetovanje. Zajamčeno visokokvalitetni dizajn logotipa.
Tko bi ga trebao koristiti Tvrtke koje iznimno paze na novac i vrijeme i kojima je prihvatljiv generički dizajn Tvrtke koje žele kvalitetu sa srednjim budžetom Tvrtke koje žele potpuni paket brendiranja.

Niska cijena logotipa: ispod 800 kuna

Online izrađivač logotipa

Najjeftinija opcija za izradu loga je da ga sami napravite. Ako ste školovani dizajner i dobro se snalazite u Illustratoru, izvolite. Ako niste, onda možete koristiti online generator logotipa. Iako su generatori logotipa najjeftinija opcija, oni nude samo ograničene, generičke opcije ikona i fontova. Uz malo truda možda možete sami sebi napraviti upotrebljiv logotip. Isprobajte! ?

Možda ćete pronaći freelancere koji su vam spremni dizajnirati logotip za manje od 800 kuna. To bi bila relativno mala cijena za dobar logotip, ali trebali biste se zapitati zašto bi dobar logotip bio jeftin. Ako je to zato što ste učinili uslugu mami svog dizajnera, onda je niska cijena u redu! Ako ste pronašli dizajnera po toj cijeni na nekoj web stranici, moguće je da ćete za taj novac dobiti nešto generičko što ste sami mogli napraviti za manje novaca.

Tražite profesionalni dizajn logotipa?

Naša usluga uključuje izradu tri idejna rješenja dizajna logotipa.

Srednji raspon: od 800 do 4 999 kuna

Ako se želite ozbiljno predstaviti na tržištu i vaš budžet to dozvoljava, najbolja opcija za dizajn logotipa je angažiranje slobodnog grafičkog dizajnera s iskustvom.

Rad sa slobodnim dizajnerima (poput nas) može biti sjajno iskustvo – dobivate stručnjaka koji prilagođava vaš logotip na temelju vaših povratnih informacija. Međutim, postoji vrlo širok raspon iskustva, što znači širok spektar cijene i kvalitete rada. Pregled portfelja logotipa pokazat će vam kvalitetu rada dizajnera.

Kada birate freelancera, trebali biste razmotriti sljedeće:

  • kako naplaćuje (po satu ili po projektu)
  • koliko iskustva ima

Visoka cijena logotipa

Agencija za profesionalni dizajn ili brendiranje još je jedna opcija za dizajn vašeg logotipa, a često uključuje paket brendiranja. Agencije za dizajn često provode istraživanje tržišta i analizu konkurenata kako bi shvatile kako se vaš brend može istaknuti na dobar način. Agencije zapošljavaju kreativne timove koji će vašem projektu pristupiti iz svih kutova, osiguravajući temeljit rad potkrijepljen poslovnim podacima.

Naravno, jedna od najvećih prepreka za angažiranje dizajnerske agencije je trošak. Početna cijena paketa vizualnog identiteta (koji uključuju logotip) je oko 5 000 kuna i obično je izvan budžeta za male tvrtke. Osim toga, nisu sve agencije jednake. Kao i kod angažiranja slobodnog dizajnera, trebali biste istražiti njihov rad, stil i zadovoljstvo klijenata.

Za više informacija o različitim opcijama dizajna logotipa, pogledajte naš post o najboljem načinu za dizajn logotipa.

Koga odabrati za dizajn logotipa?

Bez obzira na to koga odaberete za dizajn logotipa, važno je da točno znate što biste trebali dobiti za svoj novac. Bilo da se odlučite sami napraviti logo, zaposliti slobodnog dizajnera ili angažirati agenciju, logotip mora biti dobar.

Što čini dobar logotip?

Dobar logo je odmah prepoznatljiv, odražava poruku vašeg brenda i ističe vas. Učinkovit logotip izgleda profesionalno i besprijekorno se uklapa u  vizualni identitet. Sjajan logotip također mora funkcionirati u bilo kojoj veličini i gdje god se koristi.

Dobar logo je:

  • jedinstven i osebujan
  • lako pamtljiv
  • dobro izgleda u bilo kojoj veličini i bilo gdje
  • odražava identitet vaše marke
  • bezvremenski

Tražite profesionalni dizajn logotipa?

Naša usluga uključuje izradu tri idejna rješenja dizajna logotipa.